Λύση για το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης υπόσχεται ο δήμαρχος

Τα σχέδια του, για την επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος της πόλης μας, ξεδίπλωσε χθες ο δήμαρχος Ρόδου  Φώτης Χατζηδιάκος ο οποίος  ήταν καλεσμένος στα στούντιο του notosnews και της εκπομπής «Ουδέτερη Ζώνη».

Όπως δεσμεύτηκε, ο κ. Χατζηδιάκος , μέχρι τον Μάρτιο θα έχει δρομολογηθεί η διαδικασία για την επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος της πόλης Ρόδου, λέγοντας  χαρακτηριστικά πως  με την έναρξη της νέας τουριστικής σεζόν, η εικόνα θα είναι καλύτερη και η κατάσταση που σήμερα επικρατεί  σαφώς βελτιωμένη. Στους σχεδιασμούς της δημοτικής αρχής, περιλαμβάνεται η μονοδρόμηση περιμετρικά των τειχών της Μεσαιωνικής Πόλης, όπου θα  γίνουν  δύο λωρίδες της ίδιας κατεύθυνσης  και δημιουργία  χώρων στάθμευσης των οχημάτων πίσω από το Δημαρχείο, στην Άννης Μαρίας και στην περιοχή Κόβα. Επίσης ο Δήμαρχος έκανε γνωστό ότι, μέσα στον χειμώνα θα απομακρυνθούν από το κέντρο της πόλης μας, και τα 850 ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα που σήμερα καταλαμβάνουν σημαντικές θέσεις πάρκινγκ για τα άλλα οχήματα.
«Μπορεί να θίγονται οι ιδιώτες, όμως εμάς μας ενδιαφέρει το συμφέρον της πόλης μας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδιάκος, ο οποίος τόνισε πως οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που σήμερα επεξεργάζονται οι αρμόδιες υπηρεσίες, θα τεθούν σε διαβούλευση, πριν την εφαρμογή τους από το Δήμο.

Σε ό,τι αφορά το Φράγμα Γαδουρά ο κ. Χατζηδιάκος επεσήμανε πως είναι απαραίτητη η συνεργασία με την Περιφέρεια, κάνοντας γνωστό ότι, και στη Κρήτη όπου βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες έλαβε τη δέσμευση του  αναπληρωτή υπουργού Υποδομών – Δικτύου και Μεταφορών  Χρήστου Σπίρτζη για την χρηματοδότηση του έργου κατασκευής δικτύων και αγωγών μεταφοράς νερού προϋπολογισμού 3.250.000 ευρώ.

Αναφερόμενος στην καθαριότητα επεσήμανε ότι, από τον Οκτώβριο θα υπάρξει πλήρη ανάπτυξη του σχεδιασμού για τη διαχείριση των απορριμμάτων στο νησί της Ρόδου ενώ το προσεχές Σαββατοκύριακο , θα γίνει μεγάλη καμπάνια στο κέντρο της πόλης μας για την ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Πάντως ο κ. Χατζηδιάκος, χθες εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος και για τη Μαρίνα Μανδρακίου, καθώς φαίνεται ότι, το ΤΑΙΠΕΔ βλέπει θετικά την πρόταση που κατέθεσε η δημοτική αρχή για να προχωρήσει η διαδικασία  ενός κοινού διαγωνισμού ανάθεσης σε ιδιώτη του κτιρίου της Νέας Αγοράς και της Μαρίνας του Μανδρακίου.  Σε περίπτωση που δεν προχωρήσει η σύμπραξη Δήμου και  ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίηση της Μαρίνας του Μανδρακίου και της Νέας Αγοράς τότε ο Δήμος θα προχωρήσει από μόνος του,  την όλη διαδικασία. Μάλιστα ο κ. Χατζηδιάκος τόνισε ότι, στον διαγωνισμό αυτό θα μπορούσε να συμπεριληφθεί και η επισκευή – ανακαίνιση του Εθνικού Θεάτρου, για το οποίο προχωρά  η διαδικασία του διαγωνισμού αποκατάστασης των εξωτερικών όψεών του, σε συνεργασία και με την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.