Καταδικάστηκε ομογενής για 43 διαρρήξεις

Συνολική ποινή φυλάκισης 2 ετών η οποία αναστέλλεται επί τριετία επιβλήθηκε χθες από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου σε 27χρονο ομογενή από τη Γεωργία, ο οποίος συνελήφθη τον Μάρτιο του 2011 κατηγορούμενος για 43 διαρρήξεις οχημάτων στη περιοχή μας, αλλά και την κατοχή μικροποσότητας ηρωίνης!

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Αχιλλέα Δασκαλάκη, έκρινε ένοχο με το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου τον 27χρονο, επιβάλλοντας του φυλάκιση 2 ετών με τριετή αναστολή για τις κλοπές, ενώ παύει εφ’ όρου με το νέο νόμο (4411/2016) την ποινική δίωξη για τα ναρκωτικά που τον βάραινε.

Ο 27χρονος συνελήφθη στις 17 Μαρτίου 2011 στις 5.30 το απόγευμα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου με αφορμή έλεγχο που του έγινε κατά τη διάρκεια του οποίου βρέθηκε να κατέχει ποσότητα ηρωίνης βάρους 6,5 γραμμαρίων η οποία και κατασχέθηκε.
Όμως ο ίδιος κατείχε και ένα κατσαβίδι, 6 κλειδιά, δύο κινητά τηλέφωνα, 2 τηλεχειριστήρια ηλεκτρικής πόρτας και το χρηματικό ποσό των 250, τα οποία και έβαλαν σε υποψίες τους αστυνομικούς.

Όπως προέκυψε από την έρευνα και προανάκριση των αστυνομικών, ο 27χρονος διέπραττε κλοπές σε αυτοκίνητα τα οποία ήταν σταθμευμένα σε διάφορες περιοχές της πόλεως Ρόδου .
Συγκεκριμένα διέπραττε τις κλοπές είτε σε ανασφάλιστα οχήματα, είτε παραβιάζοντας  την κλειδαριά τους με το κατσαβίδι, που βρέθηκε στην κατοχή του, είτε απασφαλίζοντας  τις κλειδαριές των παλαιού τύπου με τα κλειδιά που κατείχε.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η δράση του νεαρού Γεωργιανού ήταν αρκετά «πλούσια» αφού το χρονικό διάστημα από 22-09-2010 έως και  16-03-2011, διέπραξε συνολικά 43 κλοπές σε οχήματα , από τα οποία αφαίρεσε χρηματικά ποσά , τσάντες , πορτοφόλια , κινητά τηλέφωνα και ράδιο CD .

Η ναρκωτική ουσία, τα αντικείμενα και το χρηματικό ποσό που βρέθηκαν στην κατοχή του κατασχέθηκαν .
Εξεταζόμενος από τους αστυνομικούς ο 27χρονος ισχυρίστηκε ότι τα ναρκωτικά του τα προμήθευσε ένας αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής έναντι του ποσού των 200 ευρώ, ενώ ο ίδιος είναι εξαρτημένο άτομο και χρειάζεται καθημερινά τουλάχιστον 80 με 100 ευρώ για να αγοράσει τη δόση του σε ηρωίνη. Για αυτό άλλωστε, όπως είπε, κάνει και τις κλοπές.

Ο Γεωργιανός σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εξήγησε στους αστυνομικούς ότι συνήθως «χτυπούσε» αυτοκίνητα που ήταν ανασφάλιστα ή είχαν κατεβασμένο έστω και λίγο κάποιο παράθυρο, ώστε να μπορεί να βάλει το χέρι του και ανοίξει το όχημα. Αν πρόκειται για παλιό όχημα τότε τα άνοιγε και με τα κλειδιά που βρέθηκαν στη κατοχή του ή σε άλλη περίπτωση χρησιμοποιούσε το κατσαβίδι.
Ο ίδιος είχε τονίσει ότι αφαιρούσε κυρίως χρήματα και ηλεκτρονικές συσκευές, ενώ σχετικά με τον αριθμό  των οχημάτων που διέρρηξε δεν ήταν σε θέση να τον προσδιορίσει καθώς όπως είπε ήταν πάρα πολλά.