Νικόλ Κυριακοπούλου: «Η μπέμπα έχει βγάλει ήδη δελτίο στον Κάμειρο Ρόδου»

Έχοντας χάσει τα κιλά της εγκυμοσύνης, η «χάλκινη» παγκόσμια πρωταθλήτρια του επί κοντώ, Νικόλ Κυριακοπούλου, παρέστη -ως επίσημη προσκεκλημένη- στη συνέντευξη Τύπου για τους 29ους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες στίβου, που θα διεξαχθούν στην Μύκονο το διήμερο 7-8 Οκτωβρίου.

Αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία στους διοργανωτές για την γιορτή του στίβου, αποκάλυψε ότι ήδη, η μικρή της κόρη έχει εκδόσει αθλητικό δελτίο στον ΑΓΕΣ Κάμειρο, τον σύλλογο στον οποίο ανήκει και η ίδια.

«Η μπέμπα έχει βγάλει ήδη δελτίο στον Κάμειρο. Έχουμε φτιάξει ήδη και την στολή. Εάν θα ακολουθήσει το άθλημα του επί κοντώ στο μέλλον, δεν μπορώ να το γνωρίζω. Το ουσιαστικό είναι να γίνει αθλήτρια. Αυτό προέχει», είπε η Νικόλ Κυριακοπούλου, η οποία είπε ότι τόσο μεγάλες διοργανώσεις δίνουν κίνητρα στα νησιά για να φτιάχνουν τα στάδιά τους όσο το δυνατόν καλύτερα.

Εκτός της Κυριακοπούλου, το «παρών» στη σημερινή συνέντευξη Τύπου έδωσαν ο γενικός γραμματέας Αιγαίου Γιάννης Γιαννέλης - Θεοδοσιάδης, ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Στέλιος Μπρίγγος, η πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου Καλλιόπη Δακτυλίδη, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ και αντιπρόεδρος της ΕΑΣ Δωδεκανήσου Δημήτρης Πάππας και ο οικοδεσπότης και γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής. 

Στη διάρκεια της συνέντευξης έγινε αναφορά στην ιστορική σημασία της διοργάνωσης, αλλά και τον καθοριστικό ρόλο που είχε στην αναβάθμιση του αθλητισμού στο Αιγαίο, αλλά και των αθλητικών εγκαταστάσεων. Με αφορμή τη φετινή διεξαγωγή των αγώνων,  για πρώτη φορά στην Μύκονο, θα γίνουν σημαντικές ανακατασκευές στο στάδιο του νησιού, οι οποίες θα δώσουν επιπλέον ώθηση στον τοπικό αθλητισμό.

«Είχα την χαρά και την ευτυχία να ζήσω τα τελευταία 30 χρόνια το θεσμό, από τότε που ξεκίνησε το 1986 να διεξάγεται σε συνεργασία με το Υπουργείο Αιγαίου και τον ΣΕΓΑΣ. Θέλω να διαβεβαιώσω ότι ο θεσμός συνέβαλε στην ανάπτυξη νέων σωματείων και αθλητών, αλλά παράλληλα συνέβαλε στη δημιουργία σταδίων και υποδομών. Συνολικά 15 στάδια έγιναν με αφορμή τους Αιγαιοπελαγίτικους. Έχουν πολλαπλασιαστεί τα σωματεία, οι αθλητές των νησιών στις εθνικές ομάδες και βελτιώθηκαν οι υποδομές.  

Θέλω να τονίσω την καθοριστική συμβολή της  Γενικής γραμματείας Αιγαίου και νησιωτικής πολιτικής και την συμβολή τα τελευταία χρόνια του κ. Γιαννέλη. Στο πρόσωπο του έχουμε κερδίσει έναν φίλο. Ευχαριστώ τον Δήμαρχο Μυκόνου, που με την δική του οικονομική συμβολή θα αποκτήσουμε ένα ακόμη άρτιο στάδιο», είπε ο Γενικός Γραμματέας του ΣΕΓΑΣ, Βασίλης Σεβαστής.

Από την πλευρά του ο ΓΓ Αιγαίου και νησιωτικής πολιτικής, Γιάννης Γιαννέλης Θεοδοσιάδης είπε ότι «η Πολιτεία έχει χρέος να συντηρεί και προάγει αυτό το θεσμό και όσο είμαι στη θέση αυτή θα κάνω ότι μπορώ για να τον συντηρήσω. Ήμουν φίλαθλος από παλιά. Θυμάμαι τον Κεντέρη να τρέχει 400 μέτρα. Είναι ένας καταξιωμένος θεσμός, που δίνει τη δυνατότητα σε μικρά παιδιά νησιών να δοκιμάσουν τις δυνατότητες τους».

Ο Δήμος Μυκόνου επενδύει στον αθλητισμό, κάτι που ξεκαθάρισε και ο Δήμαρχος του νησιού, Κωνσταντίνος Κουκάς. «Είναι γεγονός ότι οι εγκαταστάσεις στο νησί δεν ήταν αυτές που έπρεπε, την ώρα που εκατοντάδες παιδιά συμμετέχουν στον αθλητισμό. Ήταν κάτι που δεν μας άφηνε ασυγκίνητους, σταθερή μας αρχή είναι το τρίπτυχο παιδεία, αθλητισμός και πολιτισμός.

Οταν αποφασίσαμε να κάνουμε τους Αιγαιοπελαγίτικους δεν είχα αντιληφθεί το μέγεθος των αγώνων, ωστόσο το πιστέψαμε. Τα τελευταία χρόνια έχουμε διαθέσει για τις εγκαταστάσεις 450.000 ευρώ από δικούς μας πόρους. Επενδύουμε στον αθλητισμό και τη νέα γενιά. Δε θεωρούμε ότι κάνουμε λάθος, κάνουμε το σωστό. Οι Αιγαιοπελαγίτικοι είναι ένα εξαιρετικό γεγονός που θα φέρει κοντά παιδιά από όλα τα νησιά». 

Για ένα όνειρο που υλοποιείται έκανε λόγο η πρόεδρος της ΕΑΣ Κυκλάδων, Καλλιόπη Δακτυλίδη. «Η διοργάνωση των αγώνων στη Μύκονο, ήταν κάτι που το ονειρευόμασταν και δεν τολμούσαμε να το ζητήσουμε. Τα μικρά παιδιά αποκαλούν τους αγώνες «μικρή ολυμπιάδα του Αιγαίου». Στη Μύκονο έχουν αγκαλιάσει την προσπάθεια, έχουμε μεγάλο αριθμό εθελοντών, οπότε οι αγώνες θα γίνουν και θα είναι πετυχημένοι. Μάλιστα αναμένεται και ρεκόρ στις συμμετοχές».

Περήφανος για την υλοποίηση του στόχου, δήλωσε το μέλος του ΣΕΓΑΣ και αντιπρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, Δημήτρης Πάππας. «Έχω τρεις λόγους να είμαι χαρούμενος, που η Μύκονος θα φιλοξενήσει το συγκεκριμένο γεγονός. Αρχικά ως μέλος του ΣΕΓΑΣ, που δώσαμε την ευκαιρία στην Μύκονο, ως αντιπρόεδρος της ΕΑΣ, που πλέον αναβαθμίζουμε το στάδιο και τρίτον γιατί οι αθλητές μας θα μπορούν πλέον να γυμνάζονται σε καλύτερες συνθήκες.

Η περιφέρεια και ο Δήμος πάντα μας βοηθούσαν σε αγώνες, επομένως έχουμε πολλούς λόγους να είμαστε περήφανοι. Όταν το 2010 βρεθήκαμε με τον ΑΟ Μυκόνου πρώτη φορά στη διοργάνωση, νιώσαμε υπέροχα και από τότε ονειρευόμασταν να τους διοργανώσουμε στη Μύκονο».

Τέλος ο Στέλιος Μπρίγγος, αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου είπε πως «με τον ΣΕΓΑΣ έχουμε καταφέρει να συνεργαστούμε σε πληθώρα αθλητικών εκδηλώσεων και να πετύχουμε την ευαισθητοποίηση της νεολαίας. Χρέος μας να στηρίξουμε τους ιστορικούς αγώνες».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ