Χ. Κόκκινος: Επενδύοντας στην καινοτομία να κάνουμε το νέο ποιοτικό άλμα στον τουρισμό

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού και τη συμμετοχή του σε αντίστοιχες εκδηλώσεις, εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση - ανακοίνωση:

«Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού που γιορτάζουμε σήμερα 27.9.2017 βρίσκει τη χώρα μας και τα Δωδεκάνησα στους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς.

Οφείλουμε όλοι μας να διατηρήσουμε την «τουριστική μας

βιομηχανία» σε υψηλούς ρυθμούς και να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί και στις κορυφαίες θέσεις.

Καλλιεργώντας την τουριστική συνείδηση, επενδύοντας στην καινοτομία και αφουγκραζόμενοι τις σύγχρονες απαιτήσεις και τα αιτήματα των επισκεπτών μας, οφείλουμε να βάλουμε νέους στόχους και να πετύχουμε το συνδυασμό της ποιότητας με μεγάλη τουριστική κίνηση σε τουριστική περίοδο μεγαλύτερη χρονικά της σημερινής.

Η χώρα μας και φυσικά τα Δωδεκάνησα, έχουν τη δυνατότητα αξιοποιώντας τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, να έχουν επισκεψιμότητα και τουριστική κίνηση καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Στην προσπάθεια των ενεργών πολιτών, του επιχειρηματικού κόσμου και των εργαζομένων στον τουρισμό, θα πρέπει να συμβάλει ουσιαστικά η Τοπική Αυτοδιοίκηση και η εκάστοτε Κυβέρνηση.

Απαιτείται παροχή κινήτρων και στήριξη της επιχειρηματικότητας και όχι φορομπηχτικές πολιτικές που εμποδίζουν την τουριστική ανάπτυξη. Απαιτούνται έργα ζωής που θα κάνουν καλύτερη τη ζωή των μονίμων κατοίκων και των επισκεπτών.

Αξιοποιώντας τη γνώση και την εμπειρία, τα πλεονεκτήματα της περιοχής μας (φυσικό περιβάλλον, πολιτισμός κ.λπ.), να κάνουμε το νέο ποιοτικό άλμα για τον τουρισμό που επιθυμούμε όλοι και το επιβάλλει η εποχή μας.»

Υ.Γ.: Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος μεταβαίνει στις 27 - 28.9.2017 στην Αθήνα για συνεδρίαση των Χωρικών Αντιπεριφερειαρχών στα γραφεία της ΕΝ.Π.Ε. και στις Βρυξέλλες ως μέλος της εθνικής μας αντιπροσωπείας στη συνεδρίαση της επιτροπής ECON της Επιτροπής των Περιφερειών της Ε.Ε..