Στη Ρόδο θα γίνουν τελικά οι εξετάσεις  πιστοποίησης για τους απόφοιτους των ΙΕΚ

Στη Ρόδο θα γίνουν τελικά οι εξετάσεις πιστοποίησης των πτυχιούχων διαφόρων ειδικοτήτων των ΙΕΚ της περιοχής μας, μετά τις συντονισμένες πιέσεις που έγιναν από την πλευρά των σπουδαστών, των τοπικών μας εκπροσώπων και της Εντεταλμένης Περιφερειακής Συμβούλου για θέματα Μάθησης και εκπαίδευσης και προέδρου του ΚΕΚ Γεννηματάς κας Χαρούλας Γιασιράνη.

Ο αρχικός σχεδιασμός του ΕΟΠΠΕΠ ήταν να μην πραγματοποιηθούν στον τόπο μας οι εξετάσεις πιστοποίησης για τους αποφοίτους, υποχρεώνοντας τους εξεταζόμενους να μεταβούν σε άλλα εξεταστικά κέντρα εκτός Ρόδου, πράγμα που δημιούργησε μεγάλη αναστάτωση και  θα κόστιζε ταλαιπωρία οικονομική και ψυχική.

Το θέμα έφερε στην επικαιρότητα η «ΡΟΔΙΑΚΗ» και άμεση ήταν η κινητοποίηση που ακολούθησε από την πλευρά της Εντεταλμένης Περιφερειακής Συμβούλου Δια Βίου Μάθησης και Εκπαίδευσης και Προέδρου του ΚΕΚ Γεννηματάς, κας Χαρούλας Γιασιράνη η οποία έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την επίλυση του προβλήματος.

Για τον λόγο αυτό οι εκπαιδεύτριες κ.κ.  Χίου Μόσχα, Κωνσταντελάκη Δέσποινα, Τσουβάλογλου Χριστίνα, Ειρήνη Παπαδοπούλου και  Εύη Παπαοικονόμου, εξέδωσαν χθες σχετική ανακοίνωση σημειώνοντας συγκεκριμένα για το θέμα αυτό:

« Μετά από συντονισμένες προσπάθειες και πιέσεις στον ΕΟΠΠΕΠ, των ίδιων των εξεταζόμενων των οικογενειών τους και των εκπαιδευτώνστα δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ και την έμπρακτη και ουσιαστική παρέμβαση της Εντεταλμένης Περιφερειακής Συμβούλου Δια Βίου Μάθησης και Εκπαίδευσης και Προέδρου του ΚΕΚ Γεννηματάς, κας Χαρούλας Γιασιράνη,  πετύχαμε τη διενέργεια των εξετάσεων πιστοποίησης των αποφοίτων δημόσιων και ιδιωτικών ΙΕΚ στη Ρόδο, ενώ αρχικά δεν προβλεπόταν από τον σχεδιασμό του οργανισμού.

Παράλληλα με δεδομένη την νησιωτικότητα της περιοχής μας, τα προβλήματα αυτά διπλασιάζονται για τους εξεταζόμενους - κατοίκους των μικρότερων νησιών οι οποίοι έχουν να αντιμετωπίσουν την έλλειψη συχνή συγκοινωνίας κ.α

Η απόφαση λοιπόν διεξαγωγής εξετάσεων στη Ρόδο δίνει ουσιαστική λύση σε όλα αυτά.
Ευχαριστούμε την κα Χαρούλα Γιασιράνη που ανταποκρίθηκε άμεσα και ουσιαστικά στο αίτημα των παιδιών οικογενειών και των εκπαιδευτών.»

Ανακοίνωση του Δ. Γάκη
Ο πρόεδρος της Υποεπιτροπής Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών της Βουλής, Δημήτρης Γάκης, αναφερόμενος στην επίλυση του θέματος για την πιστοποίηση πτυχιούχων διαφόρων ειδικοτήτων ΙΕΚ στη Δωδεκάνησο με τη δημιουργία εξεταστικού κέντρου στη Ρόδο, δήλωσε:

«Η κατάλληλη και άμεση λύση που δόθηκε στο θέμα της διεξαγωγής των εξετάσεων για την πιστοποίηση πτυχιούχων διαφόρων ειδικοτήτων ΙΕΚ στη Δωδεκάνησο, με τη δημιουργία εξεταστικού κέντρου  στη Ρόδο, αποδεικνύει στην πράξη τα γρήγορα αντανακλαστικά της Κυβέρνησης στην αντιμετώπιση εκπαιδευτικών προβλημάτων στη νησιωτική χώρα.

Νιώθω ιδιαίτερη ικανοποίηση που οι συντονισμένες ενέργειες που έγιναν από κοινού με την Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης Ν. Αιγαίου, το Εργατικό Κέντρο Ρόδου, γονείς των σπουδαστών και με την ανταπόκριση και το πολύ καλό κλίμα συνεργασίας που είχαμε από το Υπουργείο Παιδείας και τον ΕΟΠΠΕΠ, είχαν αποτέλεσμα. Η λύση που δόθηκε, διευκολύνει τόσο τη διαδικασία όσο και τους δεκάδες υποψηφίους στα νησιά μας. 

Παράλληλα, αποδείξαμε ότι υπάρχει η δυνατότητα και ο κατάλληλος εξοπλισμός έτσι ώστε να παγιωθεί η διαδικασία των εξετάσεων στη Ρόδο. Προτεραιότητά μας είναι να διευκολύνονται οι νησιώτες σπουδαστές στη φοίτησή τους και ιδιαίτερα οι νέοι εκπαιδευόμενοι. 

Στόχος μας είναι, και αυτό θα συνεχίζω να στηρίζω θεσμικά στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές, να δίνεται στους νέους επαγγελματική προοπτική - με σύγχρονες ειδικότητες - για να μείνουν στον τόπο τους».