Κάθειρξη 6 ετών για διαρρήξεις σε χωριά της Ρόδου

Σε κάθειρξη 6 ετών καταδικάστηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 48χρονος κατηγορούμενος για τις διαρρήξεις σε χωριά της Ρόδου, από όπου έκαναν «φτερά» χρήματα, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα συνολικής αξίας περίπου 50.000 ευρώ!

Η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί πριν από τέσσερα χρόνια από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και μαζί με τον 48χρονο είχαν συλληφθεί και τρεις ΡΟΜΑ κατηγορούμενοι ότι διέπραξαν δώδεκα διαρρήξεις και κλοπές σε σπίτια χωριών της δυτικής πλευράς του νησιού μας, οι περισσότερες τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2013.

Τον Ιούνιο του 2014 το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου απάλλαξε από τις κατηγορίες τους τρεις αθίγγανους και καταδίκασε σε κάθειρξη 8 ετών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη, τον 48χρονο. Κατά της απόφασης αυτής ο 48χρονος διά  του δικηγόρου του κ. Μανώλη Βλάχου άσκησε έφεση η οποία εκδικάστηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, όπου και κατάφερε να μειώσει την πρωτόδικη ποινή σε έξι χρόνια κάθειρξη.

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης με τη δικογραφία που σχηματίστηκε στο τέλος Δεκεμβρίου 2013 από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου κατά των εμπλεκομένων οι οποίοι κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διάπραξη διακεκριμένων κλοπών και αποδοχή-διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Υπολογίζεται δε ότι σύμφωνα με την αστυνομία, το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν  ξεπερνά τις 49.500 ευρώ! Ειδικότερα, στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας διαπιστώθηκε ότι οι τέσσερις άνδρες (από τους οποίους οι τρεις είναι Ρομά) τουλάχιστον κατά το τελευταίο έτος είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση με διαρκή δράση και σκοπό τη διάπραξη κλοπών κυρίως κοσμημάτων από κατοικίες που βρίσκονταν σε απομακρυσμένες περιοχές της Ρόδου.

Για να πετύχουν το σκοπό τους οι δράστες μίσθωναν και χρησιμοποιούσαν επιβατικά αυτοκίνητα με τα οποία μετέβαιναν σε κατοικίες που γνώριζαν ότι οι ένοικοι απουσίαζαν.

Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου σε συνεργασία με τον Αστυνομικό  Σταθμό Σαλάκου.