Καταδικάστηκε 26χρονος  για κατοχή ναρκωτικών

Ένοχος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών κρίθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 26χρονος Ρουμάνος ο οποίος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 8 ετών και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ.

Ο αλλοδαπός κάθισε για δεύτερη φορά στο εδώλιο του δικαστηρίου αφού πριν από τρία χρόνια είχε καταδικαστεί από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε κάθειρξη 10 ετών και χρηματικό πρόστιμο 50.000 ευρώ. Κατά της απόφασης αυτής ο 26χρονος άσκησε έφεση και χθες η υπόθεση του εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό.

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης του κ. Νικήτα Μπόλκα τον έκρινε αθώο για τις κατηγορίες της πώλησης και της αγοράς που τον βάραιναν και του επέβαλε 8 χρόνια κάθειρξη και 10.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο για την κατηγορία της κατοχής ναρκωτικών ουσιών.

Ο αλλοδαπός κατηγορούμενος είχε συλληφθεί στις 28 Αυγούστου 2013 από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, μαζί με δύο έλληνες ηλικίας 47 και 52 ετών οι οποίοι φέρονταν να προμηθεύονταν από τον Ρουμάνο ναρκωτικά.

Σε βάρος του αλλοδαπού είχαν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για παράνομη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και ειδικότερα αγορά, κατοχή και πώληση κατ’ εξακολούθησης ηρωίνης και για τους δύο έλληνες σε βαθμό πλημμελήματος προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών ινδικής κάνναβης και ηρωίνης για δική τους χρήση άπαξ και κατ’ εξακολούθηση παρά μη τοξικομανούς.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε μετά την αξιοποίηση πληροφοριών που είχαν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί σύμφωνα με τις οποίες ο Ρουμάνος «έσπρωχνε» ποσότητες ηρωίνης. Σύμφωνα με πληροφορίες, άμεσα ο αλλοδαπός τέθηκε σε διακριτική παρακολούθηση από την οποία προέκυψε ότι στις 24, 25, 26 και 27-08-2013 στην ευρύτερη περιοχή Κοσκινού Ρόδου προέβη συνολικά πέντε φορές σε πώληση ηρωίνης (φιξάκια) στους δυο ημεδαπούς. 

Επιπλέον, στις 28-08-2013 το πρωί υστέρα από διήμερη διακριτική παρακολούθηση αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών εντόπισαν τον 26χρονο σε υπαίθριο χώρο με αγροικίες να θάβει στο έδαφος μια σακούλα που περιείχε ηρωίνη βάρους 107,3 γραμμαρίων.

Μόλις ολοκλήρωσε την πράξη του, οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν. Η ηρωίνη μαζί με δυο κινητά τηλέφωνα που κατείχε ο 26χρονος, καθώς και μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης (βάρους 0,5 γραμμαρίων) που κατείχε ο 47χρονος κατασχέθηκαν.