Στο νοσοκομείο της Ρόδου θα μεταφερθούν 5 πρόσφυγες που εντοπίστηκαν ανοιχτά του Καστελλορίζου

Στο νοσοκομείο της Ρόδου πρόκειται να μεταφερθούν με ελικόπτερο από το Καστελόριζο πέντε πρόσφυγες ( δύο παιδιά και τρείς γυναίκες)  που επέβαιναν στη λέμβο που βυθίστηκε σήμερα τα ξημερώματα σε θαλάσσια περιοχή του νησιού. Η μεταφορά τους στο νοσοκομείο της Ρόδου κρίθηκε επιβεβλημένη λόγω προβλημάτων υγείας που προέκυψαν κατά την προσπάθεια τους να αποφύγουν τον πνιγμό όταν βυθίστηκε η λέμβος στην οποία επέβαιναν.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά οι 25 πρόσφυγες , μεταξύ των οποίων και το 9χρονο κορίτσι που βρήκε τραγικό θάνατο, είχαν ξεκινήσει με πλαστική λέμβο από τα απέναντι τουρκικά παράλια με προορισμό το Καστελόριζο. Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην θαλάσσια περιοχή η βάρκα προσέκρουσε σε βράχια με αποτέλεσμα να βυθιστεί.

 Από σκάφος της Frontex περισυλλέγησαν  πέντε πρόσφυγες (μεταξύ των οποίων και η άτυχη 9χρονη), ενώ στην συνέχεια σκάφος του λιμενικού εντόπισε άλλα 20 άτομα σε βραχώδη ακτή του νησιού, οι οποίοι περισυλλέγησαν σώοι.

   Η εννιάχρονη, που δεν ήταν καλά στην υγεία της, μεταφέρθηκε στο πολυδύναμο κέντρο υγείας Καστελόριζου, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών κατέληξε.

 

Φωτογραφία αρχείου