Κλείνει προσωρινά το αεροδρόμιο της Ρόδου εξαιτίας ρωγμής στον διάδρομο προσγείωσης

Μεγάλη είναι η κινητοποίηση που υπάρχει αυτή την ώρα, στο αεροδρόμιο της Ρόδου, εξαιτίας προβλήματος που παρουσιάστηκε και πάλι στον διάδρομο προσγείωσης – απογείωσης του αεροδρομίου ΔΙΑΓΟΡΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΡΟΔΙΑΚΗΣ, οι αρμόδιοι του αεροδρομίου της Ρόδου, εξέδωσαν προσωρινή απαγόρευση προσγείωσης και απογείωσης αεροσκαφών, από τις 12 παρά 10 το μεσημέρι, εξαιτίας ρωγμής που παρουσιάστηκε στο μέσο  του διαδρόμου προσγείωσης με αποτέλεσμα να χρειαστεί η λήψη έκτακτων μέτρων με το προσωρινό κλείσιμο του αεροδρομίου  μέχρι να γίνει η σχετική επιθεώρηση από τους ειδικούς.

Για το πρόβλημα αυτό, ενημερώθηκε ήδη Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμος και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες σε τοπικό επίπεδο, έτσι ώστε να εξετάσουν εναλλακτικές διαδικασίες για να μην ταλαιπωρηθούν οι επιβάτες που είχαν προγραμματίσει να ταξιδέψουν προς και από το νησί μας.

Αυτή την ώρα γίνεται επιθεώρηση από κλιμάκιο ειδικών μηχανικών,ενώ οι προγραμματισμένες αφίξεις κατευθύνονται στα αεροδρόμια της Κω, του Ηρακλείου και της περιοχής Ντάλαμαν της Τουρκίας.

Το αεροδρόμιο θα παραμένει κλειστό κατ' εκτίμηση μέχρι τις 3 το μεσημέρι, καθώς θα γίνουν "τσιμεντοενέσεις" στην ρωγμή, με τσιμέντο ταχείας πήξεως, για να γίνει επούλωση.

Σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις το πρόβλημα δεν εμπνέει μεγάλη ανησυχία.

Όπως έγινε γνωστό, τα αεροπλάνα που κατευθύνθηκαν σε άλλα αεροδρόμια, ανέρχονται σε έξι.

Το αεροδρόμιο ΔΙΑΓΟΡΑΣ λειτούργησε και πάλι κανονικά στην 1 και 46 μετά το μεσημέρι, μετά την ταχεια αποκατάσταση της σχετικής βλάβης στον διάδρομο προσγείωσης.

Διαβάστε εδώ:

http://www.rodiaki.gr/article/374510/kanonika-leitoyrgei-kai-pali-to-aerodromio-ths-rodoy