Η Μ. Παπαβασιλείου καλεί δήμους και τουριστικές επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες προβολής που τους παρέχει η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

Στο πλαίσιο της εφαρμογής του τριετούς Στρατηγικού Σχεδίου Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την περίοδο 2017-2018 θα πάρει μέρος σε σημαντικές τουριστικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Συνεχίζοντας δυναμικά τις ενέργειες για την ενίσχυση της θέσης της στην τουριστική βιομηχανία, την καθιέρωση ενός διακριτού, ελκυστικού, αυθεντικού τουριστικού προϊόντος και την ανάδειξη της ιδιαίτερης ταυτότητας του κάθε προορισμού ξεχωριστά, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μέσα και από τη συμμετοχή της στις τουριστικές εκθέσεις, προβάλλεται με ενιαία εικόνα και περιεχόμενο ως προορισμός εναλλακτικών εμπειριών.

Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, έχοντας εκπονήσει το Τριετές Στρατηγικό Σχέδιο προβολής των νησιών, έχει θέσει στη διάθεση των δήμων, των φορέων και των επιχειρήσεων ένα ολοκληρωμένο, σύγχρονο εργαλείο το οποίο φέρνει εξαιρετικά αποτελέσματα. Τα αποτελέσματα αυτά των επιμέρους δράσεων της πρώτης περιόδου εφαρμογής του πλάνου τουριστικής προβολής της Περιφέρειας, καθώς και οι άξονες γύρω από τους οποίους έχει δομηθεί η δεύτερη φάση, παρουσιάστηκαν σε ειδική εκδήλωση για τα ΜΜΕ στις 7 Σεπτεμβρίου 2017 στο ξενοδοχείο Rodos Park.

 

 

Η Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας φιλοξενεί δωρεάν τους νησιωτικούς δήμους στα περίπτερά της και καλεί επίσης τους επιχειρηματίες του τουρισμού να πάρουν μέρος στις τουριστικές εκθέσεις κάτω από την ομπρέλα της. «Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει καταφέρει με μοντέρνας αισθητικής περίπτερα, τα οποία αναδεικνύουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το νησιωτικό στοιχείο, να αφήνει δυνατό το στίγμα της στις τουριστικές εκθέσεις που παίρνει μέρος.

Εργαζόμαστε συστηματικά και στοχευμένα για να προβάλουμε τις ξεχωριστές εμπειρίες που προσφέρουν τα νησιά. Σε αυτή μας την προσπάθεια να αναδείξουμε τον πολυσχιδή χαρακτήρα του τουριστικού μας προϊόντος και τις ανεξάντλητες δυνατότητες που προσφέρει το Νότιο Αιγαίο, καλούμε να συμμετέχουν όλοι οι νησιωτικοί δήμοι και οι παραγωγικές δυνάμεις του τόπου μας, οι επιχειρηματίες του τουρισμού», δηλώνει η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού Μαριέτα Παπαβασιλείου.

*Καλούνται οι δήμοι των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου καθώς και οι άμεσα εμπλεκόμενοι στον τομέα του τουρισμού (ξενοδοχεία-καταλύματα, τουριστικά πρακτορεία, επιχειρήσεις εστίασης και άλλες τουριστικές επιχειρήσεις) που επιθυμούν να πάρουν μέρος στις τουριστικές εκθέσεις μέσω της ΠΝΑΙ, να δηλώσουν συμμετοχή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις ttd.pnai.gov.gr (για τα Δωδεκάνησα) και f.parabaloy@1730.syzefxis.gov.gr (για τις Κυκλάδες) καθώς επίσης στα τηλέφωνα 22413-60515 και 22810-77280 αντίστοιχα.

 

 

Ο προγραμματισμός για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε τουριστικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για την περίοδο 2017-2018 έχει ως ακολούθως:

2017

ΧΩΡΑ ΕΚΘΕΣΗ

ΑΓΓΛΙΑ (ΛΟΝΔΙΝΟ) WTM 06-08/11/2017

ΠΟΛΩΝΙΑ (ΒΑΡΣΟΒΙΑ) GRECKA PANORAMA 01-03/12/2017

ΑΘΗΝΑ ΜΙΤΕ 19-22/10/2017

ΑΘΗΝΑ ERGO MARATHON EXPO 09-11/11/2017

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ PHILOXENIA 10-12/11/2017

ΑΘΗΝΑ GREEK TOURISM EXPO 08-10/12/2017

2018

ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΙΤΒ Βερολίνο

ΡΩΣΙΑ MITT Μόσχα

ΓΑΛΛΙΑ Salon Mondial du Tourisme-Παρίσι

ΣΟΥΗΔΙΑ Mediterranean Panorama – Στοκχόλμη

ΙΤΑΛΙΑ BIT – Μιλάνο

ΓΕΡΜΑΝΙΑ Tour Natur – Ντίσελντορφ

ΑΓΓΛΙΑ WTM – Λονδίνο

ΕΛΛΑΔΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Philoxenia

ΠΟΛΩΝΙΑ – Βαρσοβία Grecka Panorama

ΑΘΗΝΑ Greek Tourism Expo

ΑΘΗΝΑ Athens Ergo Marathon Expo

ΑΘΗΝΑ Greek Travel Show

ΑΘΗΝΑ ΜΙΤΕ