Αρκετοί Ροδίτες στο Spartan Race

Μια σπουδαία διοργάνωση θα γίνει πρώτη φορά στη χώρα μας με οικοδέσποινα τη Σπάρτη έχοντας την ονομασία «Spartan Race», αφού αποτελεί ουσιαστικά έναν στίβο μάχης, τον οποίον μπορούν να διανύσουν μόνο όσοι είναι πολύ καλά προετοιμασμένοι.

Από τη Ρόδο θα ταξιδέψουν στην πόλη της Σπάρτης για να συμμετάσχουν το διήμερο 4-5 Νοεμβρίου συνολικά είκοσι τέσσερα άτομα, άνδρες και γυναίκες ώστε να δοκιμάσουν τα όριά τους.

Η αποστολή αποτελεί την ομάδα του γυμναστηρίου Rodos Cross Fit με επικεφαλής το Γιώργο Κατσιμπρή για μια μοναδική εμπειρία στη συγκεκριμένη διοργάνωση και την απαρτίζουν οι: Γιώργος Κατσιμπρής, Γιάννης Ανδρικός, Μιχάλης Μπράτιτσης, Γιάννης Μόρτζος, Τάσος Χριστοδούλου, Αντώνης Παλαιός, Κίμων Καρανικολάου, Αντώνης Κρητικός, Λεονάρντο Παπανικολάου, Ηλίας Παπανικολάου, Ξενοφών Ασπράκης, Αντώνης Χατζηβαλσάμης, Χρήστος Σπανός, Βασίλης Σπανός, Χρήστος Σπανός, Παναγιώτης Φωτεινόπουλος, Γιώργος Κωστούλας, Στέργος Φραγκεσκάκης, Ελισάβετ Κουρδουμπά, Δικαία Κατσιμπρή, Ιωάννα Καρύδη, Φωτεινή Τσιλιώνη, Στέλλα Τσέλιου και Νέλλη Παντελάκου.

Για τον αγώνα:

O αγώνας Spartan Race είναι πρωτοπόρος στα αθλήματα με εμπόδια προσφέροντας προκλήσεις για όλα τα επίπεδα εκγύμνασης, καθώς αποτελεί ένα ανταγωνιστικό αγώνα με μεγάλες δοκιμασίες για όσους θέλουν να αποδείξουν κάτι παραπάνω. Το Spartan Race παρέχει τη δυνατότητα σε αρχάριους αλλά και σε επαγγελματίες δρομείς μετ’ εμποδίων να δοκιμάσουν τους εαυτούς τους σε νέους αγώνες σε όλο τον κόσμο.

Οι τρεις κατηγορίες αγώνων:

Sprint

Το Reebok Spartan Sprint βάζει στην άκρη την αντοχή και δοκιμάζει την ταχύτητα μέσα από 3-5 χιλιόμετρα και 20+ εμπόδια. Αποτελεί μία ιδανική εμπειρία για ένα αρχάριο αθλητή του Spartan Race και μία πολύ καλή δοκιμασία για ένα προχωρημένο αθλητή ενάντια στο χρόνο.

Super

Το Reebok Spartan Race Super απαιτεί και καλή φυσική κατάσταση αλλά εξίσου σημαντικό είναι και η πνευματική κατάσταση. Η απόσταση είναι 8-10 χιλιόμετρα με πάνω από 25 εμπόδια που εμπεριέχονται σε αυτήν.

Beast

Το Reebok Spartan Beast είναι ο πιο δύσκολος και πιο μεγάλος αγώνας από τους τρεις του Spartan Race, με 12-14 χιλιόμετρα και 30+ εμπόδια να χωρίζουν τους συμμετέχοντες από την γραμμή του τερματισμού.

ΑΓΩΝΕΣ ΑΝΤΟΧΗΣ

 Οι αγωνιζόμενοι μπορούν να διαλέξουν ένα από  τα Ultra Beast (26+ χλμ, 60+ εμπόδια), Hurricane Heat (3-4 ώρες  που περιλαμβάνουν ένα εξαντλητικό ταξίδι με την ομάδα τους), Hurricane Heat 12 Hour (12 ώρες που περιλαμβάνουν τη φυσική και την πνευματική καταπόνηση της ομάδας μαζί με ατομικές προκλήσεις), ή την  Agoge, ένα  event 60 ωρών όπου αναπτύσσει την σωματική, την ψυχική και την ομαδική δύναμη μέσω  αρκετών προκλήσεων και αξιολογήσεων.