Ρόδος: Για διγαμία καταδικάστηκε 31χρονη

Για διγαμία αλλά και απόπειρα υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 18 μηνών από το αρμόδιο δικαστήριο 31χρονη Ρωσίδα!

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο η αλλοδαπή προτού εκδοθεί το διαζύγιό της από το πρώτο γάμο που είχε συνάψει, έκανε έναν δεύτερο εδώ στη Ρόδο και μάλιστα προσκόμισε και σχετική βεβαίωση σε αρμόδια υπηρεσία για να της εκδοθεί άδεια διαμονής. Ωστόσο σε έλεγχο που έγινε από τις αρμόδιες υπηρεσίες διαπιστώθηκε ότι υπήρχε … θέμα και η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η 31χρονη Ρωσίδα παντρεύτηκε τον Σεπτέμβριο του 2007 με πολιτικό γάμο στην Εύβοια και ένα χρόνο αργότερα είχε υποβληθεί αγωγή διαζυγίου το οποίο όμως δεν εκδόθηκε.

Παρά το γεγονός ότι εξακολουθούσε να είναι παντρεμένη πολιτικά με τον πρώτο σύζυγό της, η ίδια παντρεύτηκε και θρησκευτικά τον Απρίλιο του 2012 στη Ρόδο με άλλον άνδρα.
Επίσης η αλλοδαπή κατηγορείται ότι τον Αύγουστο του 2013 υπέβαλε αίτηση για να της δοθεί άδεια διαμονής ως σύζυγος του ανθρώπου που είχε παντρευτεί στη Ρόδο.

Σε βάρος της αλλοδαπής ασκήθηκε ποινική δίωξη για διγαμία και απόπειρα υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε δίκη στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου η οποία έγινε στις αρχές Σεπτεμβρίου. Το δικαστήριο έκρινε ένοχη την Ρωσίδα επιβάλλοντας της ποινή φυλάκισης 12 μηνών για κάθε πράξη, δηλαδή κατά συγχώνευση συνολική ποινή φυλάκισης 18 μηνών την οποία αναστέλλει επί τριετία.

Η 31χρονη άσκησε έφεση διά της συνηγόρου της κας. Δέσποινας Κούττη και έτσι η υπόθεση θα εκδικαστεί και σε δεύτερο βαθμό.