Πανηγυρικά γιορτάστηκε στο Φαληράκι η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Με πανηγυρικό τρόπο γιορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου στο Φαληράκι, σε μια βραδιά όπου οι επισκέπτες του νησιού είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν απολαμβάνοντας τη γνήσια φιλοξενία, την τέχνη, την πλούσια παράδοση, αλλά και τις μοναδικές γεύσεις του τόπου μας.

Στην ανοιχτή αυτή γιορτή έλαβαν μέρος γνωστές πολιτιστικές ομάδες και σύλλογοι που δραστηριοποιούνται στη Ρόδο και που απλόχερα πρόσφεραν χαρά και διασκέδαση σε όσους συμμετείχαν στο γλέντι που πραγματοποιήθηκε  στο κεντρικότερο σημείο του Φαληρακίου. Επισκέπτες και μόνιμοι κάτοικοι ενώθηκαν σε μια μεγάλη παρέα που γέμισε ασφυκτικά το χώρο και παρέμειναν ως τη λήξη της γιορτής χειροκροτώντας και επευφημώντας όλους τους συντελεστές.

Το κέφι, η διασκέδαση, ο αυθορμητισμός και η χαρά  κυριάρχησαν σ’ αυτή τη μοναδική βραδιά, η οποία δεν περιορίστηκε σε μια τουριστική ατραξιόν, αλλά κατάφερε να προσφέρει στους επισκέπτες του νησιού μια περιεκτική εικόνα της καλύτερης πλευράς του πολιτισμού, της ζωής και της κουλτούρας του τόπου μας καθώς και την ευκαιρία να διασκεδάσουν όλοι μαζί σε μια γνήσια ελληνική γιορτή.
 

 

Η βραδιά ξεκίνησε με τη διεθνώς αναγνωρισμένη Φιλαρμονική Καλυθιών, η οποία, κάνοντας παρέλαση στους δρόμους του Φαληρακίου, έφτασε στο χώρο της εκδήλωσης. Τους επισκέπτες, οι οποίοι είχαν ήδη αρχίσει να κατακλύζουν το χώρο, υποδέχτηκαν η Νάνσυ Τρυποσκούφη και η Ελευθερία Μπινίκου, στελέχη του ΔΚΣΜΡ-ΔΟΠΑΡ, ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Καλυθιών Μιχάλης Καφετζής, ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ Στέφανος Κυριαζής και ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Φλεβάρης.

Η Φιλαρμονική Καλυθιών υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Μαλωίνα παρουσίασε ένα ποικίλο μουσικό πρόγραμμα με γνωστές και αγαπημένες μελωδίες. Στο τραγούδι συμμετείχαν η Ανθή Πατσάη και ο Διαμαντής Σωτηράκης.

 

 

Ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια από τα δραστήρια και με συνεχή παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα της Ρόδου Λαογραφικά Μουσικοχορευτικά Εργαστήρια Καλυθιών

«Τερψιχόρη» με χοροδιδάσκαλο τη Μαρία Γιορδαμνή και πρόεδρο τον Αντώνιο Μελετίου. Τη χορευτική παράσταση συνόδευσαν με τη μουσική τους ο Νικόλαος Χαρινός στο βιολί, ο Νικόλαος Καναβάκης στα πλήκτρα και η Μαρία Γιορδαμνή στο παραδοσιακό τουμπί. Η βραδιά ολοκληρώθηκε με μουσικό λαϊκό πρόγραμμα από τον Χρήστο Θεοδωρίδη στα πλήκτρα, τον ταλαντούχο Αναστάσιο Αργυρού στο μπουζούκι και τον Διαμαντή Σωτηράκη στο τραγούδι, ο οποίος εδώ και πολλά χρόνια στηρίζει τις πρωτοβουλίες που προβάλλουν τον τόπο μας.

Την εκδήλωση έκλεισε  με σύντομο χαιρετισμό ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, ο οποίος απευθυνόμενος στους ντόπιους και τους επισκέπτες του νησιού μας, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Ρόδος επάξια θεωρείται η ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού.
Εξαιρετικά σημαντική ήταν και η συμμετοχή των χορηγών στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, δίνοντας την ευκαιρία στους παρευρισκόμενους να δοκιμάσουν ποτά και μεζέδες του τόπου μας.

Συγκεκριμένα, κρασί προσέφεραν η Κ.Α.Ι.Ρ.  Α.Γ.& Β.Ε., η Εταιρεία Τατάκης από την πόλη της Ρόδου, και τα οινοποιεία Κουνάκης και Μερκούρης από τον Έμπωνα. Ροδίτικα λικέρ πρόσφερε η ποτοποιία Σιφωνιός και τοπική μπύρα η ΒΑΠ Κουγιός.
Επίσης, γνήσιους ελληνικούς και τοπικούς μεζέδες προσέφεραν η ταβέρνα του Μανόλη Μπάκη από τον Έμπωνα και το ψητοπωλείο «Αυγουστίνος».

Στον εορτασμό, επίσης, συμμετείχε με εθελοντές ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Καλυθιών «Ο Φάρος», με τον πρόεδρό του Λευτέρη Οργέττα. Το Videowall παραχώρησε ο Χρήστος Φωτούδης, ενώ ο Μανώλης Γαλατάς πρόσφερε τα πυροτεχνήματα που σηματοδότησαν την κορύφωση της εκδήλωσης.

 


Στη γιορτή για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Σεπτεμβρίου και γιορτάστηκε στο Φαληράκι, παρευρέθηκαν επίσης  η αντιδήμαρχος τουρισμού Μαρίζα Χατζηλαζάρου και οι αντιδήμαρχοι Σάββας Διακοσταματίου και Γιώργος Πόκκιας, ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ιωάννης Κούρτης, ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Τσίκκης και η δημοτική σύμβουλος Φωτεινή Καράμπελα.