Η Ρόδος δυναμικά στο χάρτη του Run Greece

Παρουσία αρκετού κόσμου αλλά και του υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριου Σαντορινιού, όπως επίσης του δημάρχου Ρόδου, Φώτη Χατζηδιάκου, πραγματοποιήθηκε προχθές το πρωί στη Ρόδο πρώτη φορά ο αγώνας δρόμου Run Greece του ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με την ΕΑΣ Δωδεκανήσου, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Δήμο Ρόδου, με μεγάλο χορηγό την WIND και τοπικό χορηγό τον ΔΕΔΔΗΕ.

 


Χιλιάδες δρομείς αγωνίστηκαν στα 5 και 10χλμ. όπως επίσης στα 1000μ. μαθητών-μαθητριών δημοτικών σχολείων σε μια διαδρομή περιμετρικά της Μεσαιωνικής Πόλης. Το «παρών» έδωσαν επίσης κι άλλοι παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως αντιπεριφερειάρχες και αντιδήμαρχοι, αλλά και ο γνωστός σε όλους μας, Γιώργος Μητσικώστας στο πλαίσιο της προώθησης καμπάνιας για την αντιμετώπιση του σακχαρώδους διαβήτη.

Παράλληλα η WIND, μέσα από τη συγκεκριμένη προσπάθεια, ενίσχυσε το ίδρυμα του Αγίου Ανδρέα, όπως γίνεται και σ’ άλλες πόλεις, σύμφωνα με το πλάνο της διοργάνωσης.
 


Στα 10χλμ. κέρδισε ο Μάρκος Γκούρλιας από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης με 34.00 και τον ακολούθησαν ο Παναγιώτης Αλιφέρης από τον Πανιώνιο με 36.23 και ο Δημήτρης Τσώκος της Νίκης Ρόδου με 37.35. Στις γυναίκες, πρώτη ήταν η Ροδίτισσα του ΑΟ Μυκόνου Μαρία Παρδαλού με 39.33, και την τριάδα συμπλήρωσαν η Τόρβιν Σίλερ από τη Νορβηγία και η Μαρία Μπρόκου.
 


Στα 5χλμ. πρώτος ήταν ο Σβαζούνας Αμπραζάς από τη Λιθουανία με 17.43 και τον ακολούθησαν ο Νικόλαος Ρουσούλης του ΑΟ Σταματίου με 18.03 και ο Παναγιώτης Τσώκος από τη Νίκη Ρόδου με 18.38. Στις γυναίκες, πρώτη τερμάτισε η πρωταθλήτρια στα 800μ., Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου  με 19.11 και ακολούθησαν η Ροδίτισσα Καλλιόπη Σκαρπέτη του ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009 και η Αν Αμπραζάνα από τη Λιθουανία.