Υπάρχει πρόβλημα δηλώνει ο πρώην περιφερειάρχης Γ. Μαχαιρίδης

Πρόβλημα στη λειτουργία του περιφερειακού συμβουλίου διαπιστώνει και ο Γιάννης Μαχαιρίδης ο οποίος με αφορμή τα τεχνικά προβλήματα στη σύνδεση με τη Σύρο, κατά την τελευταία συνεδρίαση του σώματος που έγινε με τηλεδιάσκεψη, έκανε λόγο για έλλειμμα δημοκρατίας και πρόβλημα συμπεριφοράς από πλευράς του περιφερειάρχη.

Ειδικότερα ο κ. Μαχαιρίδης με δηλώσεις του στον notosnews, αναφέρθηκε στην περιφερειακή αρχή και στο πρόσωπο του ίδιου του κ. Χατζημάρκου, κυρίως σε ότι αφορά την συμπεριφορά του.

Όπως είπε υπάρχει θέμα με τη λειτουργία των θεσμών όπως είναι το περιφερειακό συμβούλιο στις συνεδριάσεις του οποίου δεν συζητιούνται ουσιαστικά ζητήματα, αλλά περιορίζονται στα αφηγήματα, όπως τα χαρακτήρισε του περιφερειάρχη νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου, κατηγορώντας τον παράλληλα, ότι «‘έχει αποστειρωμένο το γραφείο του, με αποτέλεσμα οι πόρτες του να είναι κλειστές για τους πολίτες»

«Όποιος έχει αντίθετη άποψη, είναι εχθρός της περιφέρειας και αρχίζει να λοιδορείται. Σε ό,τι με αφορά ,η λάσπη δεν κολλά σε λείες επιφάνειες. Τέτοιες συμπεριφορές ,  όχι μόνο από τον κ. Χατζημάρκο αλλά και από μέλη της περιφερειακής αρχής, που σήμερα βιώνουμε όλοι μας, δεν έζησε ποτέ ο τόπος.

Πρέπει να σέβεσαι τον αντίπαλό σου. Ακόμη και η συμπεριφορά τους απέναντι στον Άγγελο Ανανία, τον Παναγιώτη Κουνάκη και τον Ηλία Ζωγραφίδη,  είναι προσβλητική, απαξιωτική  και με βαριές κουβέντες και αδικεί αυτά τα νέα παιδιά που ξεκίνησαν τη θητεία τους στο περιφερειακό συμβούλιο με πάθος και ορμή.

Υπάρχει έλλειμμα δημοκρατίας και πρόβλημα συμπεριφοράς στην περιφέρεια» υπογράμμισε ο κ. Μαχαιρίδης.
Παράλληλα υπεραμύνθηκε του έργου και της παρακαταθήκης που άφησε η προηγούμενη περιφερειακή αρχή, λέγοντας πως άφησε στα ταμεία της περιφέρειας 45 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 25 εκατ. ευρώ προοριζόταν για τη Ρόδο αφού ήταν δεσμευμένα για την εκτέλεση σημαντικών έργων υποδομής όπως είναι το ογκολογικό, ο ξύλινος πεζόδρομος,  το Φράγμα Κρητηνίας, η επισκευή του Εθνικού Θεάτρου, η γέφυρα Αφάντου , η γέφυρα της Κρεμαστής για την οποία όπως είπε υπήρχαν άρτιες μελέτες και περιβαλλοντικών επιπτώσεων που εγκρίθηκαν και από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

»Η παρούσα περιφερειακή αρχή μπλόκαρε τα προγραμματισμένα έργα μας καθώς από τα 25 που δρομολογήσαμε ακόμη δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα, επειδή δεν θέλει να έχουν το αποτύπωμα του Γιάννη Μαχαιρίδη. Δυστυχώς δεν είναι στο φόρτε του Γιώργου Χατζημάρκου τα έργα και όσα σήμερα εγκαινιάζει είναι δικά μας που  τα έχει οικειοποιηθεί και ο ίδιος δεν αφήνει σε κανέναν στο στίγμα του . Πάνω από το 80% των έργων που σήμερα εκτελούνται είναι δικά μας και συμπεριλαμβανόταν στο πρόγραμμα που καταθέσαμε στις αρχές του 2014″ επεσήμανε ο Γιάννης Μαχαιρίδης ο  οποίος κατηγόρησε την περιφερειακή αρχή για έλλειψη σχεδίου και οράματος για τα νησιά μας.

Σύμφωνα με τον κ. Μαχαιρίδη η προηγούμενη περιφερειακή αρχή παρέδωσε 172 ολοκληρωμένα έργα , 153  σε εξέλιξη και 41 έτοιμα προς δημοπράτηση.

Τέλος ο κ. Μαχαιρίδης αναφερόμενος στο μέλλον της παράταξής του, δηλώνει παρών και υποστηριχτής της καθόδου της,  στις περιφερειακές εκλογές του 2019, αποκλείοντας το ενδεχόμενο να είναι ο ίδιος εκ νέου υποψήφιος περιφερειάρχης.