Τα ίδια με τα περσινά για τις μικτές Δωδεκανήσου

Την προκήρυξη του πρωταθλήματος των μικτών ομάδων αγωνιστικής περιόδου 2017-2018 έχουν από χθες στα χέρια τους οι άνθρωποι της Τεχνικής Επιτροπής της ΕΠΣΔ.

 Σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά το πλαίσιο παραμένει το ίδιο φτωχό και προβληματικό, καθώς η νέα διοίκηση της ΕΠΟ επικαλέστηκε έλλειψη χρόνου και αδυναμία παράκαμψης των κανονισμών, δεσμευόμενη να προχωρήσει σε αλλαγές ενόψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Το νέο πλάνο θα το επεξεργαστεί η ομάδα εργασίας που θα συγκροτηθεί επί τούτου.

Τα Δωδεκάνησα τοποθετήθηκαν ξανά στον ίδιο όμιλο (στο 13ο), όπου θα συναντήσουν τις Ενώσεις Σάμου, Χίου, Λέσβου και Κυκλάδων. Για την πρώτη φάση θα κληθούν να συμμετάσχουν σ’ ένα και μοναδικό τουρνουά (καταβάλλονται προσπάθειες να διοργανωθεί στην Κω, αν και οι πιθανότητες δεν είναι πολλές), μέσα από το οποίο θα διεκδικήσουν την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Τόσο στους Παίδες, όσο και στους Νέους, από τον 13ο όμιλο θα προκριθούν, κατ’ εξαίρεση, οι πρώτες δύο ομάδες της βαθμολογίας.

Το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί με νοκ άουτ αγώνες σε ουδέτερη έδρα. Το σύστημα της συγκρότησης ομάδες σε επίπεδο περιφερειών και στη συνέχεια, σε επίπεδο ζωνών, αναμένεται να επανέλθει από του χρόνου.
 Σημειώνεται, πως τουλάχιστον μέχρι χθες, οι άνθρωποι της ΕΠΣΔ δεν είχαν ενημέρωση για τις ημερομηνίες διεξαγωγής του τουρνουά της πρώτης φάσης.