Πιο αργά το επόμενο Run Greece στη Ρόδο

Ευχαριστημένη έμεινε η συντριπτική πλειοψηφία των αθλητών-αθλητριών με συμμετοχή στο Run Greece της περασμένης Κυριακής για πρώτη φορά στη Ρόδο, από το οργανωτικό επίπεδο των αγώνων αυτών στα 5 και 10χλμ., όπως επίσης στα 1000μ., όπου συμμετείχαν μαθητές-μαθήτριες από Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξη των δημοτικών σχολείων του νησιού.  

Η οργανωτική επιτροπή και ειδικά η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου έκανε ό, τι περνούσε από το χέρι της και σε ορισμένες περιπτώσεις πολύ περισσότερα, για να πάνε όλα καλά και να διαφημιστεί άλλη μια φορά το νησί μέσω διοργάνωσης κλασικού αθλητισμού. 

Το γεγονός ότι υπήρχε μπροστά η συγκέντρωση των συμμετοχών των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων, όπως επίσης η οργάνωση της αποστολής για τη μετακίνηση των συλλόγων μας στη Μύκονο, αλλά και η ανοικτή ακόμα τουριστική σεζόν με την αυξημένη κίνηση στους δρόμους της πόλης, ήταν κάτι που προβλημάτισε τους διοργανωτές. 
Έτσι, τη νέα περίοδο πια, κι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, το Run Greece θα γίνει την Κυριακή 21 Οκτωβρίου, σύμφωνα με πρόταση προς τον ΣΕΓΑΣ από την ΕΑΣ, για να αποτελέσει τον τελευταίο αγώνα της σειράς. 

Τότε θα έχουν ολοκληρωθεί, όπως και να ‘χει, οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες, η κίνηση στους δρόμους της πόλης θα είναι ελάχιστη, ενώ θα υπάρχει και περισσότερος χρόνος για οργανωμένες συμμετοχές μέσω των σχολείων στα 1000μ. 
Το σημαντικότερο είναι πως, άλλη μια φορά η Ρόδος πέτυχε στη φιλοξενία ενός αγώνα με συμμετοχή χιλιάδων δρομέων κι έτσι πια η συγκεκριμένη δρομική διοργάνωση μπαίνει στο καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ χάρις στη συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Δήμο Ρόδου και τους τοπικούς χορηγούς, εκτός της WIND, φυσικά, που αποτελεί το μεγάλο χορηγό της. Να σημειωθεί πως τοπικός χορηγός στο Run Greece φέτος ήταν ο ΔΕΔΔΗΕ.