Η Ρόδος έχασε το πανευρωπαϊκό

Στην Ελλάδα μεν αλλά όχι στη Ρόδο θα διεξαχθεί τον προσεχή Μάρτιο ο προκριματικός γύρος της Euroleague 3, σύμφωνα με απόφαση της αρμόδιας επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης με αγωνιστικό αμαξίδιο.

Ο ΓΣ Δωδεκάνησος είχε εκφράσει την επιθυμία του να φέρει στη Ρόδο μία τέτοια διοργάνωση ωστόσο ο Μέγας Αλέξανδρος φαίνεται πως κινήθηκε πιο μεθοδικά κι έφερε τους αγώνες στη Θεσσαλονίκη. 

Η ανακοίνωση της ΟΣΕΚΑ αναφέρει: «Άλλη μια επιτυχία πανηγυρίζει ο χώρος του ελληνικού μπάσκετ με αγωνιστικό αμαξίδιο. Ο Μέγας Αλέξανδρος, σε αγαστή συνεργασία με την ΟΣΕΚΑ, πέτυχαν κάτι εξαιρετικά σημαντικό: Στην Ελλάδα και στη φιλόξενη μπασκετομάνα Θεσσαλονίκη θα φιλοξενηθεί ο προκριματικός γύρος του Β’ ομίλου του Euroleague 3, τον Μάρτιο του 2018.

Η Επιτροπή Αθλητικών Συναντήσεων της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (IWBF Europe), που πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη (30/9-01/10), αποφάσισε να αναθέσει τη διοργάνωση στον Μέγα Αλέξανδρο 94 Frontis Medical Care. Στους αγώνες θα συμμετέχουν οι: Γαλλία, Τσεχία, Πολωνία και Τουρκία. Κάτι αντίστοιχο είχε γίνει πριν από 20 χρόνια, πάλι στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για μια ανάθεση που έχει γεμίσει με δημιουργικό άγχος τους ανθρώπους του Μέγα, προκειμένου όλα να είναι έτοιμα για τις πρώτες ημέρες του Μάρτη. Η διοίκηση της Ομοσπονδίας θα είναι αρωγός, προκειμένου να υπάρξει αρτιότητα στην τέλεση των αγώνων».