Γενική συνέλευση στον δήμο για το θέμα της αξιολόγησης

Να μην συμπληρώσουν τις εκθέσεις αξιολόγησης και να κάνουν δήλωση συμμετοχής στην αποχή-απεργία από αυτήν, που εξήγγειλαν η ΠΟΕ-ΟΤΑ και η ΑΔΕΔΥ, είναι η «ντιρεκτίβα» του Συλλόγου Υπαλλήλων του Δήμου της Ρόδου προς τα μέλη του, μετά τη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο Δημοτικό Θέατρο με αντικείμενο αυτό το «καυτό» θέμα.

Συγκεκριμένα, μεγάλη ήταν η συμμετοχή των υπαλλήλων του Δήμου τη Ρόδου στη χθεσινή γ.σ. που συγκάλεσε ο Σύλλογός τους ώστε να ενημερωθούν για το μέτρο της αξιολόγησης αλλά και τη στάση που καλούνται να τηρήσουν.

Στους υπαλλήλους μίλησαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Φώτης Μπακίρης, η ταμίας κα Σοφία Μαντικού και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ που ήρθε από την Αθήνα, κα Μαρία Παπαδοπούλου.

Η γ.σ. συγκλήθηκε αυτή την περίοδο  επειδή έχει τεθεί ο χρονικός περιορισμός ότι στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου πρέπει να καταθέσουν τις εκθέσεις αξιολόγησής τους οι υπάλληλοι. Σημειώνεται ότι, χθες, ξεκίνησε το δεύτερο δεκαήμερο που θα πρέπει να κάνουν το ίδιο και οι προϊστάμενοι των υπηρεσιών στους Δήμους ανά τη χώρα.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, θέλησαν να ενημερώσουν τους υπαλλήλους για πέντε-έξι σημεία που προβλέπει η διαδικασία της αξιολόγησης.
Όπως λέει, μάλιστα, ο κ. Μπακίρης, θέλουν την αξιολόγηση αλλά όχι αυτήν που προτείνει το Υπουργείο γιατί είναι προσχηματική. Όπως εξηγεί, το πιστεύουν αυτό γιατί στο νόμο 4369 είναι ψηφισμένο ότι το κριτήριο που αφορά στις εκθέσεις αξιολόγησης κατά την πρώτη εφαρμογή του νόμου δεν θα ληφθεί υπόψη.

Ένα άλλο σημείο είναι η συνέντευξη και η μοριοδότησή της με χίλια μόρια χωρίς να είναι, όμως, από το Υπουργείο συγκεκριμένοι για το τι είδους συνέντευξη θα είναι αυτή.

Τέσσερα είναι τα κριτήρια αξιολόγησης των υπαλλήλων, η οποία είναι ο μέσος όρος των εκθέσεων αξιολόγησης των τριών τελευταίων ετών. Επειδή, όμως, ο νόμος λέει ότι κατά την πρώτη του εφαρμογή δεν θα ληφθεί υπόψη το κριτήριο της αξιολόγησης, οι υπάλληλοι θεωρούν ότι ο στόχος εδώ είναι μνημονιακός για να δημιουργήσει η κυβέρνηση μία δεξαμενή υπαλλήλων οι οποίοι μετά από τρεις εκθέσεις αξιολόγησης με βαθμό πέντε θα πάρουν το δρόμο της απόλυσης.

Στη χθεσινή γενική συνέλευση, λοιπόν, οι συνδικαλιστές ενημέρωσαν τους υπαλλήλους του Δήμου για όλα τα παραπάνω και τους κάλεσαν να μην συμπληρώσουν την έκθεση αξιολόγησης και να κάνουν δήλωση αποχής-απεργίας. Σημειώνεται ότι, μέχρι στιγμής, ο Δήμος Ρόδου απλά έχει αποστείλει τις εκθέσεις αξιολόγησης.