Ντέρμπι αποδείξεων για τη Ρόδο

Έτσι όπως τα κατάφερε στο ματς με τον Ασπρόπυργο, το επικείμενο ντέρμπι με τον Ιάλυσο αποκτά για τη Ρόδο σημασία που ξεφεύγει κατά πολύ από τα στενά όρια της κατάκτησης ή της απώλειας βαθμών.

Η αλήθεια είναι πως κανένας στόχος δεν χάνεται από τη δεύτερη αγωνιστική κι ένα κακό αποτέλεσμα στην πρεμιέρα μπορεί να διαγραφεί «μονοκονδυλιά» με μία εκτός έδρας νίκη, πόσω δε μάλλον σ’ ένα υψηλού βαθμού δυσκολίας ντέρμπι.

Ακόμα και μία ήττα μπορεί να είναι διαχειρίσιμη, αρκεί μία ομάδα να δείξει μέταλλο, χαρακτήρα, να παίξει ποδόσφαιρο και να πείσει πως είναι ικανή να γυρίσει το «φύλλο».

Αυτό είναι για τα «ελάφια» το ευκταίο σενάριο. Μόνο που υπάρχει και το απευκταίο. Με ήττα, ειδικά αν αυτή συνοδευτεί με εμφάνιση ανάλογη της Κυριακής, θα κινδυνεύσουν να βρεθούν, με το «καλημέρα» του πρωταθλήματος, έως και έξι βαθμούς μακριά από την κορυφή, με πληγωμένο το γόητρο και με κλονισμένη την εμπιστοσύνη του κόσμου στην προοπτική της φετινής ομάδας. 

Στο Οικονομίδειο η Ρόδος έχει να κερδίσει πολλά, κακά τα ψέματα όμως, έχει και να χάσει πολλά, αν όχι περισσότερα.

 Όπως φάνηκε από τη χθεσινή προπόνηση, οι ποδοσφαιριστές και ο προπονητής Πάρης Ανδράλας, δείχνουν να το έχουν συνειδητοποιήσει και να είναι διψασμένοι για απαντήσεις.

Η προετοιμασία ξεκίνησε με μοναδικό απόντα τον τραυματία Μανώλη Ευγενικό, ενώ ο Μιχάλης Αυγενικού αισθανόταν πολύ καλύτερα και όπως όλα δείχνουν, το ντέρμπι της Κυριακής το προλαβαίνει.