Απίστευτη ταλαιπωρία για τους επιβάτες των πτήσεων Αθήνα - Κάλυμνος και Κάλυμνος - Αθήνα

Απίστευτη ταλαιπωρία για τους επιβάτες των πτήσεων Αθήνα - Κάλυμνος και Κάλυμνος - Αθήνα

Απίστευτη ταλαιπωρία για τους επιβάτες των πτήσεων Αθήνα - Κάλυμνος και Κάλυμνος - Αθήνα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 364 ΦΟΡΕΣ

Απίστευτη ταλαιπωρία για τους επιβάτες των δύο πτήσεων Αθήνα –Κάλυμνος και Κάλυμνος– Αθήνα, την Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr, το αεροσκάφος της Sky Express που εκτελούσε την προγραμματισμένη πτήση Αθήνα –Κάλυμνος ,δεν προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Καλύμνου ,αλλά στο αεροδρόμιο Κω.

Η προγραμματισμένη ώρα άφιξης ήταν στις 15.50 το απόγευμα. Στις 16.00 το αεροσκάφος προσέγγισε το αεροδρόμιο Καλύμνου χωρίς να προσγειωθεί και ενημέρωσε τον Πύργο ελέγχου, ότι τελικά θα προσγειωθεί στην Κω , καθόσον οι καιρικές συνθήκες δεν θα επέτρεπαν την απογείωση του από το αεροδρόμιο Καλύμνου, λόγω μεγάλου αριθμού επιβατών και βάρους αποσκευών!!!

Βέβαια να επισημάνουμε ότι πριν λίγη ώρα είχε προσγειωθεί κανονικά,χωρίς κανένα πρόβλημα, στο αεροδρόμιο Καλύμνου αεροσκάφος της ίδιας Εταιρείας και του ιδίου τύπου, προερχόμενο από Λέρο που εκτελούσε το ενδοδωδεκανησιακό δρομολόγιο που η Sky Express ανέλαβε να εξυπηρετεί από την 1η Οκτωβρίου.

Οι 38 περίπου επιβάτες με προορισμό την Κάλυμνο, τελικά έφτασαν στο νησί στις 7.00 το βράδυ, με καθυστέρηση 3 ωρών,, και την ανάλογη ταλαιπωρία , αφού το αεροσκάφος προσγειώθηκε την Κω και χρειάστηκε να ταξιδέψουν από το Μαστιχάρι με το OLYMPIOS ZEYS. Στο σημείο αυτό να τονίσουμε ότι όλα τα έξοδα μεταφοράς από αεροδρόμιο Κω στο Μαστιχάρι οδικώς και από Μαστιχάρι στην Κάλυμνο θαλάσσια, τα κάλυψε η Sky Express.

Παρόμοια ταλαιπωρία, υπέστησαν και οι 38 επιβάτες που είχαν εισιτήρια να ταξιδέψουν από Κάλυμνο στην Αθήνα.

Αρχικά ενημερώθηκαν ότι θα μεταφερθούν με TAXI στο λιμάνι Καλύμνου για να ταξιδέψουν για Μαστιχάρι και στη συνέχεια στο αεροδρόμιο Κω, όπου τους ανέμενε το αεροσκάφος που θα τους μετέφερε στην Αθήνα.
Κάποια στιγμή άλλαξαν τα πλάνα και τους ενημέρωσαν ότι θα μεταφερθούν στο αεροδρόμιο Κω με το αεροσκάφος της ίδιας εταιρείας που εκτελούσε το ενδοδωδεκανησιακό δρομολόγιο.

Μάλιστα ξεκίνησε και η φόρτωση των αποσκευών τους. Αυτό όμως δεν ολοκληρώθηκε αφού ο κυβερνήτης τους αεροσκάφους, μόλις ενημερώθηκε για τον αριθμό των επιβατών και το βάρος αποσκευών, δήλωσε αδυναμία. Οπότε οι επιβάτες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι Καλύμνου και με με το OLYMPIOS ZEYS στο Μαστιχάρι και στη συνέχεια με λεωφορείο στο αεροδρόμιο Κω.

Τελικά αναχώρησαν στην Αθήνα στις 7.15 τα βράδυ περίπου, με μία καθυστέρηση τουλάχιστον 3 ωρών και με τη σχετική ταλαιπωρία. Να σημειώσουμε ότι και στην περίπτωση αυτή, η Sky Express.κάλυψε τα έξοδα των μεταφοράς από Κάλυμνο στο αεροδρόμιο Κω των επιβατών.

Κλείνοντας το ρεπορτάζ να επισημάνουμε ότι θα πρέπει να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα από τους εμπλεκόμενους και να μην επαναληφθούν παρόμοιες καταστάσεις ταλαιπωρίας των επιβατών και το κυριότερο δυσφήμισης του αεροδρομίου Καλύμνου. Είναι αδιανόητο να προβάλλεται ως επιχείρημα ότι δεν είναι δυνατή η απογείωση του αεροσκάφους λόγω βάρους.

Ας φροντίζουν έγκαιρα να περιορίζουν τον αριθμό των επιβατών. Και φυσικά στην χθεσινή περίπτωση, θα μπορούσε το αεροσκάφος να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Καλύμνου ,να αποβιβαστούν οι 38 επιβάτες και να μην τους ταλαιπωρούν άνευ λόγου, μεταφέροντας τους στην Κω.

Πηγή: kostoday.com

Διαβάστε ακόμη

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του προέδρου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, στην Κάλυμνο

Λιμάνι εισόδου-εξόδου η Κάλυμνος έως και 31 Δεκεμβρίου 2024-Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ

Συνελήφθησαν δύο άτομα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Κάλυμνο

Στην Κωνσταντινούπολη το 1ο ΓΕΛ Καλύμνου

Τα αποτελέσματα των προκριματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ για το ευρωψηφοδέλτιο, στην Κάλυμνο

Μ. Kόνσολας: «6 προτάσεις αναβάθμισης της Σχολής Δυτών Καλύμνου»

Τον συνέλαβαν για μία κλοπή και διαπίστωσαν ότι διέπραξε άλλες δύο!

Ο δήμος Καλυμνίων θα χορηγήσει 150 αρνιά σε άπορες οικογένειες για το Πάσχα