65 τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο

Σπάει κάθε ρεκόρ η τουρκική προκλητικότητα πάνω από το Αιγαίο. Είναι χαρακτηριστικό πως μόνο σε μια μέρα, τα τουρκικά αεροσκάφη προέβησαν σε 65 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου.  

Σε έξι περιπτώσεις μάλιστα, οι διαδικασίες της αναγνώρισης και της αναχαίτισης από τα ελληνικά αεροσκάφη εξελίχθηκαν σε εικονικές αερομαχίες (εμπλοκές) ενώ αυτό που πρέπει να επισημανθεί είναι ότι οκτώ αεροσκάφη της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας ήταν οπλισμένα! 

Πιο αναλυτικά, έξι σχηματισμοί τουρκικών μαχητικών, 16 F-16 και δύο F-4, πραγματοποίησαν την Τρίτη 29 παραβιάσειςτου ελληνικού εναερίου χώρου σε βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο. 
Παράλληλα, τέσσερα μεμονωμένα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας/ηλεκτρονικού πολέμου CN-235προέβησαν σε 36 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου.   

Για την αναχαίτιση τους, η Πολεμική Αεροπορία χρησιμοποίησε έντεκα αεροσκάφη. 
Σημειώθηκαν έξι εμπλοκές με τα ελληνικά μαχητικά - η πρώτη στις 11:05 π.μ νότια της Ρόδου, η δεύτερη στις 11:15 π.μ ανατολικά της Ρόδου,και πέντε λεπτά αργότερα μια τρίτη στις 11:20 και πάλι ανατολικά της Ρόδου. 

Οι υπόλοιπες σημειώθηκαν στις 13:05 μ.μ δυτικά Λέσβου και 13:30 μ.μ νότια της Χίου, και στις 17:20 μ.μ και πάλι ανατολικά της Ρόδου. 

Πηγή: http://www.nooz.gr