Πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων για το 4ο ΓΕΛ Ρόδου

Με πλούσιο πρόγραμμα εξωδιδακτικών δραστηριοτήτων ξεκίνησε ο μήνας Οκτώβριος για τους μαθητές του 4ου ΓΕΛ Ρόδου.

Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου μαθητές και μαθήτριες του σχολείου συμμετείχαν στους αγώνες Run Greece που διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς. Οι μαθητές του σχολείου στήριξαν τη διοργάνωση ως εθελοντές, αλλά και ως αθλητές κερδίζοντας αξιόλογες διακρίσεις.

Οι μαθήτριες της Γ΄ τάξης Σκαρπέτη Καλλιόπη και Λουκίσσα Παρασκευή κατέκτησαν τη 2η και την 4η θέση αντίστοιχα στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων, ενώ η μαθήτρια της Β΄ τάξης Κλωνάρη Μιχαέλα κατέκτησε την 9η θέση στον ίδιο αγώνα.
 

Επίδειξη tae bo
Επίδειξη tae bo


Τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της 4ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού με θεματικό άξονα «Αθλούμαι–ΧαράΖΩ το μέλλον» το σχολείο μας επισκέφθηκε ο Ροδιακός Όμιλος Τοιχοσφαίρισης, που παρουσίασε στους μαθητές το άθλημα του Squash. Στη συνέχεια, η καθηγήτρια φυσικής αγωγής Ευαγγελία Πότσου ενθουσίασε τους μαθητές με ένα πρόγραμμα Tae Bo.

Παράλληλα σε διάφορους χώρους του σχολείου οργανώθηκαν mini εσωτερικά πρωταθλήματα καλαθοσφαίρισης, πετοσφαίρισης και επιτραπέζιας αντισφαίρισης, ενώ στο Εργαστήριο Πληροφορικής πραγματοποιήθηκε προβολή κινηματογραφικής ταινίας και εργαστήριο κατασκευής ηλεκτρονικής αφίσας. Στα Εργαστήρια Φυσικών Επιστημών οργανώθηκαν τα παιχνίδια Science Escape Room και Science Run/Fun με εργαστηριακές ασκήσεις Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας.

Η Διεύθυνση του 4ου ΓΕΛ και ο Σύλλογος Διδασκόντων ευχαριστούν θερμά τον Ροδιακό Όμιλο Τοιχοσφαίρισης και τη γυμνάστρια Ευαγγελία Πότσου για την πολύτιμη συμβολή τους στις δράσεις του σχολείου.
 

Στο εργαστήριο Χημείας
Στο εργαστήριο Χημείας