Η Κάλυμνος στην Κίνα με τα έργα του γλύπτη Σακελλάρη Κουτούζη

Η Κάλυμνος στην Κίνα με τα έργα  του γλύπτη Σακελλάρη Κουτούζη

Η Κάλυμνος στην Κίνα με τα έργα του γλύπτη Σακελλάρη Κουτούζη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 395 ΦΟΡΕΣ

Ο Καλύμνιος γλύπτης επέστρεψε μετά από 45 ημέρες δημιουργώντας ένα ακόμη έργο στο 18ο Συμπόσιο Γλυπτικής στην Changchun της Κίνας

Μετά από την ολοκλήρωση του 18ου Συμποσίου Γλυπτικής στην Changchun της Κίνας, επέστρεψε στο νησί μας ο Καλύμνιος Γλύπτης Σακελλάρης Κουτούζης.

Παρέμεινε επί 45 ημέρες στην πόλη Quyang στα καλλιτεχνικά εργαστήρια της οποίας είχαν συγκεντρωθεί και οι 80 επιλεγέντες γλύπτες από όλο τον κόσμο. Εκεί ο καθένας φιλοτέχνησε την πρόταση του, η οποία τελικά θα μεταφερθεί και θα εγκατασταθεί μονίμως στην Changchun.

Η πρόταση του Σακελλάρη Κουτούζη , όπως έχουμε ξαναγράψει ήταν « ο Μαγικός Αυλητής του Δάσους ». ‘Ηταν η τρίτη συμμετοχή του Καλύμνιου γλύπτη στο συμπόσιο γλυπτικής στην Κίνα και το 3 έργο που θα τοποθετηθεί στην Changchun της Κίνας.


Στις φωτογραφίες παρουσιάζεται το φετινό έργο κατά τα στάδια κατασκευής του, τόσο όταν ήταν σε πηλό όσο και αργότερα που έγινε από πολυεστερική ρητίνη. Σ’ αυτό το υλικό παραδίδεται στο χυτήριο, το οποίο πλέον μεταφέρει σε μπρούτζο το όλο έργο και από εκεί μετακινείται για την τελική του θέση.


Έως τις αρχές Σεπτεμβρίου που οι καλλιτέχνες βρισκόντουσαν στην Κίνα , τα έργα δεν είχαν μεταφερθεί ακόμα στους τελικούς χώρους τοποθέτησης στην Changchun ,οπότε κανείς γλύπτης δεν είδε το έργο του στην τελική του μορφή και θέση. Εκτιμάται ότι η οργανωτική επιτροπή θα φροντίσει να στείλει σχετικές φωτογραφίες στον κάθε γλύπτη, ιδιαίτερα με φωτογραφίες από το έργο του καθενός.


Μιλώντας στο kalymnos-news.gr ο Σακελλάρης Κουτούζης μετά την επιστροφή του από την Κίνα μας εκμυστηρεύτηκε για την τιμητική αφιέρωση του αγάλματος, από τον ίδιο (με ενσωματωμένη επιγραφή σε περίοπτη θέση του έργου) προς τον διακεκριμένο Καλύμνιο Καθηγητή Παιδιατρικής κ. Θεμιστοκλή Καρπάθιο !!

Μια ατομική πρωτοβουλία του καλλιτέχνη, η οποία σίγουρα δίνει χαρά σε όλους μας και ίσως γεννήσει ενδιαφέρουσες σκέψεις σε πολλούς.

Πηγή: kalymnos-news.gr

Διαβάστε ακόμη

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του προέδρου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, στην Κάλυμνο

Λιμάνι εισόδου-εξόδου η Κάλυμνος έως και 31 Δεκεμβρίου 2024-Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ

Συνελήφθησαν δύο άτομα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Κάλυμνο

Στην Κωνσταντινούπολη το 1ο ΓΕΛ Καλύμνου

Τα αποτελέσματα των προκριματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ για το ευρωψηφοδέλτιο, στην Κάλυμνο

Μ. Kόνσολας: «6 προτάσεις αναβάθμισης της Σχολής Δυτών Καλύμνου»

Τον συνέλαβαν για μία κλοπή και διαπίστωσαν ότι διέπραξε άλλες δύο!

Ο δήμος Καλυμνίων θα χορηγήσει 150 αρνιά σε άπορες οικογένειες για το Πάσχα