Τον συνέλαβαν για φόλες, αλλά είχε... ηρωίνη

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου κάθισε χθες 72χρονος ο οποίος είχε συλληφθεί πριν από δύο χρόνια κατηγορούμενος ότι δηλητηρίαζε σκυλιά.

Τον 72χρονο είχαν συλλάβει στις 7 Σεπτεμβρίου 2015 το πρωί μετά από καταγγελίες, θηροφύλακες του Κυνηγετικού Συλλόγου Ρόδου και αστυνομικοί του Α.Τ Αρχαγγέλου. Μετά από έρευνα που διενήργησαν, βρήκαν μέσα στο αυτοκίνητό του κρυμμένες πίσω από το κάθισμα του οδηγού, δύο σακούλες που περιείχαν κομμάτια σαλάμι εμποτισμένα με στρυχνίνη.

Στην κατοχή του βρέθηκε και μια κυνηγετική καραμπίνα από την οποία είχε αφαιρεθεί ο μειωτήρας και λειτουργούσε παράνομα ως πεντάβολη, καθώς και ένα κουτί με άγνωστη λευκή σκόνη.

Όλα τα πειστήρια κατασχέθηκαν, ενώ σε βάρος του 72χρονου κινήθηκε η διαδικασία παραπομπής του στην δικαιοσύνη.

Χθες η υπόθεση εκδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου και ο 72χρονος αθωώθηκε για το σαλάμι με τη στρυχνίνη και κρίθηκε ένοχος μόνο για τα όπλα και του επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 9 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 900 ευρώ, ενώ σε ό,τι αφορά την άγνωστη λευκή σκόνη, μετά από εξέταση από το γενικό Χημείο του Κράτους αποδείχθηκε ότι ήταν ηρωίνη.

Για τα ναρκωτικά το δικαστήριο ζήτησε να γίνει περαιτέρω έρευνα από το αρμόδιο αστυνομικό Τμήμα Αρχαγγέλου.

Πάντως ο 72χρονος διά του συνηγόρου του κ. Κώστα Σαρρή άσκησε έφεση και έτσι η υπόθεση θα εκδικαστεί και σε δεύτερο βαθμό το επόμενο διάστημα.