Αλλάζουν εκ νέου τα πλέι οφ της Basket League!

Το πρωτάθλημα μπορεί να ξεκινά σε τρεις μέρες όμως η προκήρυξη οριστικοποιήθηκε μόλις την περασμένη Τρίτη, στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ, και αποφασίστηκε να καταργηθεί η αλλαγή που έγινε πέρσι στο σύστημα διεξαγωγής των πλέι οφ και να επιστρέψει το …παραδοσιακό και άδικο σύστημα όπου ο έβδομος και ο όγδοος της βαθμολογίας θα είναι υποχρεωμένοι να διασταυρωθούν (χωρίς ιδιαίτερη τύχη) με τους «αιώνιους».

Αναλυτικά: «Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ (3/10) ψηφίστηκαν η προκήρυξη και η οικονομική εγκύκλιος του πρωταθλήματος της σεζόν 2017-18.

Μεταξύ άλλων η προκήρυξη του πρωταθλήματος προβλέπει ότι:

*Στα πλέι οφ συμμετέχουν οι οκτώ πρώτες ομάδες της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου. Τα ζευγάρια της πρώτης φάσης των πλέι οφ που κρίνονται στις δύο νίκες («best of three») με την πρώτη και την τρίτη αναμέτρηση να γίνονται στην έδρα της ομάδας με το πλεονέκτημα έδρας, θα σχηματιστούν ως εξής: 1-8, 2-7, 3-6 και 4-5.

Στην ημιτελική φάση προκρίνονται οι νικητές των αγώνων της προημιτελικής. Οι αναμετρήσεις για τις θέσεις 1-4 θα κρίνονται στις τρεις νίκες («best of five») και θα γίνονται με την εξής σειρά εάν χρειαστεί να πραγματοποιηθούν και οι πέντε αναμετρήσεις: Δύο αγώνες στην έδρα της ομάδας που έχει το πλεονέκτημα έδρας, δύο στην έδρα της ομάδας η οποία έχει το μειονέκτημα και πέμπτο ματς στην έδρα της ομάδας που έχει το πλεονέκτημα.

Οι αγώνες της τελικής φάσης (1-2 και 3-4) θα κρίνονται επίσης στις τρεις νίκες («best of five») με τις αναμετρήσεις να γίνονται εναλλάξ στις έδρες των δύο αντιπάλων με την πρώτη να πραγματοποιείται στην έδρα της ομάδας που έχει το πλεονέκτημα.

*Την εφαρμογή του instant replay σε όλες τις συναντήσεις της κανονικής περιόδου και των πλέι οφ οι οποίες μεταδίδονται τηλεοπτικά».