Π. Καμμένος από τη Ρόδο: «Δεν πρόκειται να φανούμε κατώτεροι της αυτοθυσίας των προγόνων μας και του χρέους μας απέναντι στο έθνος»

«Όσοι επιβουλεύονται τα ιερά και τα όσια της πατρίδας και του έθνους θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται να φανούμε κατώτεροι της αυτοθυσίας των προγόνων μας αλλά και του χρέους μας απέναντι στο έθνος» τόνισε σήμερα στη Ρόδο, στην ομιλία του προς τους συμμετέχοντες σε μέρος της τελικής φάσης της άσκησης «Παρμενίων» ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος.

Η  άσκηση πραγματοποιήθηκε στην περιοχή «Κάλαθος» της Ρόδου και την παρακολούθησαν επίσης  ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ), Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ),  Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου ο περιφερειαρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος και εκπρόσωποι των τοπικών φορέων.

Στην άσκηση συμμετείχαν μηχανοκίνητες μονάδες της 95 ΑΔΤΕ σε συνεργασία με την Πολεμική Αεροπορία, το Πολεμικό Ναυτικό και την Αεροπορία Στρατού.

Ο υπουργός Άμυνας στην ομιλία του εξήρε το αξιόμαχο και το ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και την συνδρομή των εθνοφυλάκων και της τοπικής κοινωνίας της Ρόδου ενώ ειδική αναφορά έκανε στον 92χρονο εθνοφύλακα Ζήσιμο Μπράτη  τον οποίο και τίμησε για την μακρόχρονη προσφορά του.

Ο υπουργός Άμυνας στην ομιλία του επεσήμανε ότι η άσκηση ανέδειξε τις εντυπωσιακές δυνατότητες και την ετοιμότητα των Ενόπλων δυνάμεων και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα μας «οι οποίες δεν μας επιτρέπουν να εφησυχάζουμε» όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

(φώτο αρχείου)