Η διαδραστική τουριστική εμπειρία γεύσεων, παραδόσεων και πολιτιστικών εκδηλώσεων στους Πεύκους (φωτορεπορτάζ)

Για 5η συνεχόμενη χρονιά η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. MyPefkos διοργάνωσε το Φεστιβάλ Γεύσης & Παράδοσης Ρόδου την Κυριακή 17 και Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου.

Φέτος, για πρώτη φορά, το Φεστιβάλ Γεύσης και Παράδοσης ήταν διήμερο, συγκεντρώνοντας και τις δύο μέρες περισσότερους από 2000 επισκέπτες από όλο τον κόσμο καθώς και πολλούς ντόπιους, χαρίζοντας σε όλους, μια μοναδική εμπειρία με πολλές παράλληλες εκδηλώσεις και δρώμενα που αφορούσαν τις γεύσεις, τις παραδόσεις και τον πολιτισμό του τόπου μας.

Στο Φεστιβάλ συμμετείχε ως επίτιμη καλεσμένη της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ MyPefkos, η γνωστή παρουσιάστρια και σεφ Μαρία Εκμεκτσίογλου η όποια ξεναγήθηκε στους χώρους της έκθεσης τοπικών προϊόντων συνομίλησε με τους εκθέτες και δοκίμασε τοπικές λιχουδιές.

Στα πλαίσια της προώθησης του τόπου μας βραβεύτηκαν με πλακέτα 10 ζευγάρια Άγγλοι τουρίστες που έρχονται για διακοπές στους Πεύκους για πάνω από 20 χρόνια τώρα. Η καθιερωμένη παρέλαση στους δρόμους των Πευκών με πάνω από 100 χορευτές με τις ορχήστρες τους εξέπληξε τους φιλοξενούμενούς μας.

 

 

Η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. MyPefkos, συνεργάστηκε με την Εκκλησιαστική επιτροπή της Λίνδου, τους ντόπιους επιχειρηματίες και τις τοπικές αρχές, καλύπτοντας την ασφάλεια, καθαριότητα και την τάξη κατά την διάρκεια της εκδήλωσης.

Ο Εσπερινός για χάρη του Αγ. Ευσταθίου, προστάτη του Τουρισμού, τελέστηκε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Νέας Ζηλανδίας κ.κ. Αμφιλόχιο, τον Εφημέριο της Παναγίας Λίνδου Αρχιμανδρίτη Σπυρίδων Λίγκα με την παρουσία των Ιερέων Πατήρ Ιωάννη Εφημέριο της Αγίας Μαρίνας Απολακιάς, Πατήρ Μάρκο Εφημέριο του Αγ. Γεωργίου Λαχανιάς και Πατήρ Ιωάννη από τη Σαμόα.

 

 

Η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. MyPefkos ευχαριστεί θερμά: την Εκκλησιαστική Επιτροπή Λίνδου, τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Νέας Ζηλανδίας κ. Κ. Αμφιλόχιο που τίμησε την εκδήλωση με την παρουσία του, τον Αρχιμανδρίτη Λίνδου και πρόεδρο Εκκλησιαστικής Επιτροπής Κοιμήσεως Θεοτόκου Λίνδου Σπυρίδων Λίγκα, τον εφημέριο Απολακιάς Αγ. Μαρίνας Πατήρ Ιωάννη Μαμουζέλο, τον Πατήρ Μάρκο της Ενορίας Λαχανιάς Αγ. Γεωργίου και τον Πατήρ Ιωάννη από τη Σαμόα, το Διοικητή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδ/σου κ. Γεωργακάκο, τους Διοικητές των Αστυνομικών Τμημάτων και σταθμών Αρχαγγέλου, Λίνδου, Γενναδίου κ. Παπαδάκη, κ. Βρανόπουλο, κ. Λιάσκο και το Λιμενάρχη Λίνδου κ. Ποριώτη για τη συνεχή τους στήριξη στο έργο μας, το Διοικητή του 6ου ΕΤΕΘ κ. Γεωργαντά Παναγιώτη για τη συνεχή συμβολή του στο φεστιβάλ, την οικ. κ. Γιάννη Χατζηλαζάρου για την ευγενική χορηγία της επισίτισης όλων των χορευτικών συγκροτημάτων, τους φίλους και χορηγούς μας Ηλία Μαρινάκη (CATER PLUS) και την εταιρία COFFEE PLUS, το σύλλογο γυναικών Λίνδου «Λίνδια Αθήνα» για την παρασκευή λουκουμάδων και σουρουπέτι, την ομάδα Σαμαριτών Ρόδου για την ασφάλεια, την ομάδα του Ασθενοφόρου της Euromedica για τη συνεχή παρουσία τους στην περιοχή μας και τη φίλη μας Αναστασία Κορινθίου για τη στήριξη και την προώθηση της εκδήλωσής μας μέσω του Φεστιβάλ βιβλίου στο Ζάππειο.

 

 

Ευχαριστούμε τους εκθέτες μας: Δημήτρη Πισσάκα (FILEMA-Μελεκούνι), Μιχάλη Ντραμουντανή (Rhodes Natural Farm), Απόστολο Διμέλη (ΛΑΔΟΜΥΛΟΣ Διμυλιάς), την εταιρία κρασιών ΕΜΕΡΥ, τον κ. Ατσαλάκη Δημήτριο (Ροδίτικη Λαδόπιτα), τη Νίκη Πατούνα (ΡΟΔΙΑ Βιοτεχνία Σαπουνιού), το Γιώργο Πεταυράκη (ΜΕΛΙΣΑΙ Βιολογικό Μέλι Ρόδου), την εταιρία ΣΙΦΩΝΙΟΣ (Ούζο Σιφωνιός), την Πεταλά Καλιόπη (Βιοτεχνία χειροποίητων δερμάτινων ειδών), το Γιασιράνη Τσαμπίκο (Εργαστήριο Κεραμεικής), τον Παναγιώτη Παππά Παναγιώτη Πάλλα (EFGEUSIS-MAZI, Κρασί με Μέλι), το Ντάικο Ποθητό (Χειροποίητα κοσμήματα), τη φίλη και συνεργάτιδά μας Σταματελοπούλου Κατερίνα (Nettings-Rhodian Deli Stories), την Τσιρουχάκη Άλκηστη (Παραδοσιακά Προιόντα Κρήτης), τον κ. Παρασσό Δήμητρη (BeLocal) τον αγαπητό θείο Μιχαήλ Κούκουρα για την παρασκευή κρασιού, τον Γκουσουλίνη Μανώλη για την επίδειξη παρασκευής μυζήθρας, το Μπακαλούμη Δημήτρη (Παραδοσιακά τυριά, Ελιές Κρήτης) τον Παναγιώτη (Χαλβάς Φαρσάλων) τον αγαπητό μας φίλο και συνεργάτη Μανώλη Ζερβό για την άριστη συνεργασία του στην οργάνωση και συντονισμό των χορευτικών ομάδων, το Μορφωτικό Σύλλογο Γαρεφείου Αριδαίας «ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΡΕΦΗΣ» το χορευτικό τμήμα Δήμου Πάτρας, την Εύξεινο Λέσχη Φιλώτα Πτολαιμαίδας και το σύλλογο «Η ΚΙΣΣΑΜΟΣ» από τα Χανιά Κρήτης που αποδέχθηκαν την πρόσκλησή μας και επέδειξαν με θαυμασμό τα ήθη και τις Παραδόσεις της Πελοπονήσου, Στερεάς Ελλάδας, Μακεδονίας, Πόντου και Κρήτης χαρίζοντας με τους χορούς τους ένα υπερθέαμα στους παρευρισκομένους.

 

 

Τους χορηγούς επικοινωνίας μας Ροδιακή, Verena, Notosnews, Ράδιο Αρχάγγελος, Ράδιο1, ΠΑΛΜΟΣ, topfm, το Ιριδα TV και το Omega Web TV για την τηλεοπτική κάλυψη της εκδήλωσής μας.

Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στις Τοπικές Αρχές, τον Πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου της Λίνδου κ. Γεώργιο Ελευθερίου, τους τοπικούς συμβούλους κ. Λάμπη Βαλάντη και κα Χουίρη Βανέσα, τους διοικητές της Αστυνομικής Αρχής Αρχαγγέλου, Λίνδου και Γενναδίου, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Ζανεττίδη Φιλήμων και κ. Χαράλαμπο Κόκκινο, την υπεύθυνη Τουρισμού Ρόδου Αντιδήμαρχο κ. Μαρίζα Χατζηλαζάρου, τον Αντιδήμαρχο κ. Διακοσταματίου, το Δημήτρη Τσομπανάκη, το Μιχάλη Μπαριανάκη, το Στράτο Καρίκη, τη Λίτσα Φτακλάκη, Ζανετούλη Δημήτριο και τη Μίκα Ιατρίδη για την τιμή που μας έκαναν να παρευρεθούν στην εκδήλωσή μας το φίλο μας Θεμιστοκλή που μας κράτησε παρέα με το κλαρίνο του και τέλος όλους τους επιχειρηματίες των Πευκών για την ενεργή συμμετοχή τους, τις δωρεές τους σε ποτά, φαγητά και δώρα για τη λαχειαγορά μας, που φέτος ξεπέρασε το ποσό των 7000€.