Συνελήφθη 37χρονος στη Ρόδο κατηγορούμενος για 100 κλοπές

Άλλος ένας Βούλγαρος που κατηγορείται μαζί με δύο συμπατριώτες του για τη διάπραξη περισσοτέρων από 100 κλοπές σε μεγάλα σούπερ – μάρκετ του νησιού μας, μονοκατοικίες και πολυτελείς σπίτια στην Νότια Ρόδο, συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε τον Νοέμβριο του 2014 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου αλλά ο 37χρονος αλλοδαπός εντοπίστηκε προχθές το μεσημέρι καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα της ανακρίτριας Ρόδου, για αυτές τις κλοπές τις οποίες φέρονται να διέπραξαν το χρονικό διάστημα από τον Ιανουάριο του 2013 έως και το Νοέμβριο του 2014.

Σημειώνεται πως στις 28 Σεπτεμβρίου 2017 είχε συλληφθεί για τον ίδιο λόγο και πάλι με ένταλμα της ανακρίτριας Ρόδου και ο 26χρονος συγκατηγορούμενός του.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελεία Πλημμελειοδικών Ρόδου για τα περαιτέρω.

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά από την αστυνομία, η «δράση» των αλλοδαπών ξεκίνησε τουλάχιστον στις αρχές του 2013, και «αρχηγός» της παρέας φέρεται να είναι ο 62χρονος Βούλγαρος ο οποίος «συντόνιζε» τους δύο συμπατριώτες του ηλικίας 26 και 37 ετών αντίστοιχα και αποφάσιζε σε ποιες περιοχές θα «δραστηριοποιηθούν».

Από την προανάκριση των αστυνομικών διαπιστώθηκε ότι οι δράστες είτε με το αυτοκίνητο του 62χρονου, είτε ενοικιάζοντας άλλα οχήματα μετέβαιναν στην Νότια Ρόδο και κυρίως στις περιοχές Γεννάδι, Λίνδο, Πεύκους,  και Λάρδο. Εκεί επέλεγαν κατοικίες ή ακόμη και πολυτελή βίλες που βρίσκονταν σε αραιοκατοικημένες περιοχές και γνώριζαν ότι απουσιάζουν οι ιδιοκτήτες τους, και σε αυτές έκαναν τις διαρρήξεις.

Οι ίδιοι όμως «χτυπούσαν» και σε μεγάλα σούπερ μάρκετ του νησιού μας από όπου και αφαιρούσαν τρόφιμα και άλλα αντικείμενα, ενώ δεν δίστασαν να κλέψουν ακόμη και από κεντρικό κατάστημα καλλυντικών.

 Στην τελευταία επιχείρηση, οι δράστες έπαιρναν τα δοκιμαστικά μπουκάλια (με αρώματα κ.α.), αφαιρούσαν τις ετικέτες και το αντικλεπτικό και τα έπαιρναν μαζί τους φεύγοντας!

Υπολογίζεται ότι οι τρεις Βούλγαροι διέπραξαν τουλάχιστον 100 κλοπές από τα σούπερ – μάρκετ, ενώ το αυτοκίνητο του 62χρονου εντοπίστηκε στις 07-10-2014 και αφού ερευνήθηκε βρέθηκαν στο εσωτερικό του πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων και προϊόντα κλοπής προερχόμενα από supermarket.

Συγκεκριμένα εξακριβώθηκε η ακόλουθη εγκληματική δραστηριότητα:
• Στις 2.7.2014 βραδινές ώρες στην περιοχή της Λίνδου διέρρηξαν μονοκατοικία και αφαίρεσαν χρυσαφικά, μέρος των οποίων βρέθηκαν και αφού αναγνωρίστηκαν αποδόθηκαν στο δικαιούχο

• Τον μήνα Ιούλιο του 2014 στην περιοχή της Λίνδου μπήκαν από ανοικτό παράθυρο σε κατοικία αλλά έγιναν αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή εγκαταλείποντας χρυσά κοσμήματα που είχαν αφαιρέσει.
• Στις 12.9.2014 στην πόλη της Ρόδου αφαίρεσαν από 20χρονη υπήκοο Μ. Βρετανίας ένα κινητό τηλέφωνο

• Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο πριν την εξιχνίαση της υπόθεσης, μετέβαιναν επανειλημμένως σε διαφορετικά supermarkets στην πόλη της Ρόδου και την Ιαλυσό, στα οποία πραγματοποίησαν περίπου (100) κλοπές προϊόντων.

• Το τελευταίο εξάμηνο πριν την «αποκάλυψή» τους από την αστυνομία, μετέβαιναν επανειλημμένως σε καταστήματα πώλησης καλλυντικών στην πόλη της Ρόδου απ’ όπου αφαίρεσαν τουλάχιστον (20) αρώματα και διάφορα είδη περιποίησης, μέρος των οποίων βρέθηκαν και αποδόθηκαν.

Σημειώνεται ότι, στην κατοχή των δραστών βρέθηκε, εκτός από τα κλοπιμαία που αναγνωρίστηκαν και ένα κινητό τηλέφωνο του οποίου η προέλευση ερευνάται.

Οι δράστες δεν είχαν συλληφθεί λόγω παρέλευσης των χρονικών ορίων του αυτοφώρου, όμως σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία με την οποία και θα λογοδοτήσουν στην δικαιοσύνη.