Το «Αυτό»:  Η πιο εμπορική ταινία  τρόμου όλων των εποχών εκθρονίζει τον «Εξορκιστή»

Στε ανέλπιστη επιτυχία αποδεικνύεται η ταινία τρόμου "It" (To Αυτό) για το box office καθώς το κινηματογραφικό τέρας είναι ένα προϊόν που κάνει τερατώδεις εισπράξεις και γράφει ιστορία.

Η ταινία τρόμου που καθηλώνει τις ΗΠΑ αλλά προφανώς και τους πάντες, ξεπέρασε τα $500 εκατομμύρια σε εισπράξεις. Επίσημα πλέον η κινηματογραφική μεταφορά των εφιαλτών του Σίτβεν Κινκγ είναι η πιο εμπορική ταινία τρόμου όλων των εποχών.

Αυτό ανακοίνωσε η Warner Bros, συμπληρώνοντας ότι αυτό το νούμερο σε εισπράξεις εκθρόνισε μετά από 44 χρόνια τον "Εξορκιστή" ως η πιο εμπορική ταινία όλων των εποχών. Με $441 εκατομμύρια ο "Εξορκιστής" στοίχειωσε την κορυφή του box office των τρόμων για χρόνια προτού ο Pennywise αποδειχθεί εξίσου δαιμονικός και εφιαλτικός.

Το "It" έκανε το πιο εμπορικό άνοιγμα αυτό το Σαββατοκύριακο σε περισσότερες από 30 αγορές για ταινία τρόμου. Ανάμεσα σε αυτές το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ρωσία. Βραζιλία, Μέξικο και Αυστραλία.

Η πορεία του προμηνύεται διθυραμβική κα7θώς ο Pennywise δεν έχει δείξει τους κοπτήρες του σε Γερμανία, Ιταλία και Ιαπωνία.

“Σπάνια ταινίες τρόμου φέρνουν $500 εκατομμυρία στο ταμείο" σχολίασε η Sue Kroll, πρόεδρος marketing και διανομής της Warner Bros.

Ωστόσο ο δαιμονικός "Εξορκιστής" του Γουίλιαμ Φρίντκιν εξακολουθεί ουσιαστικά να είναι βασιλιάς του τρόμου στα ταμεία. Αν συνυπολογίσει κανείς την αύξηση στην τιμή του εισιτηρίου από το 1974 ως σήμερα, ο "Εξορκιστή" αγγίζει τα 1,79 δισεκατομμύρια δολάρια, ένα ποσό τρομακτικά μεγάλο για οποιαδήποτε ταινία του είδους.  

Οι New Line και Warner Bros. ανακοίνωσαν ήδη ότι το “It” έχει sequel. Ο επόμενος εφιάλτης των παιδικών χρόνων ξυπνάει στις 6 Σεπτεμβρίου το 2019. Το μυθιστόρημα του Κινγκ, γραμμένο το 1986, αφηγείται τις περιπέτειες μιας παρέας εφήβων στην κοινότητα του Μέιν που έρχονται αντιμέτωποι με τον εφιαλτικό σαρκοβόρο κλόουν.

Ο προυπολογισμός των μόλις $35 εκατομμυρίων το κάνει ένα τρομακτικό θρίμαβο στη μεγάλη οθόνη.
Πηγή: http://www.cnn.gr,
Πηγή: http://www.cnn.gr

Σινεμά Παλλάς
Αίθουσα 5, ώρες
έναρξης 19:45, 22:30 καθημερινά
Σαββατοκύριακα 17:10, 19:45,22:30
τηλ. κρατήσεων 2241070670, 2241024475
https://www.cinepallas.gr