Επιτυχημένη η παρουσία του Τμήματος Παλλαϊκής Άμυνας της Περιφέρειας στην άσκηση «Παρμενίων 2017»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινος ενημερώνει ότι ήταν απόλυτα επιτυχημένη η συμμετοχή του Τμήματος Π.ΑΜ. - Π.Σ.Ε.Α. της Π.Ν.Αι. στις ασκήσεις «ΠΟΛΙΤΕΙΑ» και «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2017».

Συγκεκριμένα:

- Στις 3 - 4/10/2017 τα στελέχη του Τμήματος Π.ΑΜ. - Π.Σ.Ε.Α. της Π.Ν.Αι. συμμετείχαν στην άσκηση «ΠΟΛΙΤΕΙΑ» στην οποία έλαβαν μέρος τα τμήματα Π.ΑΜ. - Π.Σ.Ε.Α. των κρατικών υπηρεσιών της χώρας.

- Στις 29/9/2017 - 6/10/2017 το Τμήμα Π.ΑΜ. - Π.Σ.Ε.Α. της Δωδεκανήσου σε αγαστή συνεργασία με την 95 Α.Δ.Τ.Ε. συμμετείχε στην άσκηση «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2017». Η άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ είναι Εθνική Διακλαδική Άσκηση μεγάλης κλίμακας και διευθύνεται από το ΓΕΕΘΑ. Στην άσκηση εκτός των Ενόπλων Δυνάμεων συμμετέχει και ο Πολιτικός Τομέας με τις Υπηρεσίες ΠΣΕΑ των Υπουργείων, των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, των Περιφερειών και των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Επίσης συμμετείχαν η ΕΛ.ΑΣ., το Πυροσβεστικό και το Λιμενικό Σώμα και οι εποπτευόμενοι από τα Υπουργεία Οργανισμοί και Επιχειρήσεις, η Υ.Π.Α., ο Ο.Τ.Ε., η Δ.Ε.Η. , τα ΕΛ.ΤΑ., το Ι.Κ.Α., η Τράπεζα Ελλάδος, η Εφορεία Αρχαιοτήτων, οι Οργανισμοί Λιμένων κ.ά..

Στα πλαίσια της άσκησης ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Χαράλαμπος Κόκκινος συνοδευόμενος από τους υπαλλήλους του γραφείου Π.ΑΜ. - Π.Σ.Ε.Α. Δωδεκανήσου επισκέφτηκε στις 3 και 4 Οκτωβρίου το Στρατηγείο της 95 Α.Δ.Τ.Ε., όπου του έγινε η σχετική ενημέρωση από τον Διοικητή και τους Επιτελείς της 95 Α.Δ.Τ.Ε. και υπήρξε συνάντηση εργασίας.

● Η επιτυχημένη παρουσία του Τμήματος Π.ΑΜ. - Π.Σ.Ε.Α. της Π.Ν.Αι. και η μαχητικότητα που έδειξαν οι Ένοπλες Δυνάμεις στις παραπάνω ασκήσεις, δείχνουν την ετοιμότητα που τους διακρίνει και με τη δράση τους διασφαλίζουν την εθνική μας ανεξαρτησία και την εδαφική μας ακεραιότητα.

Τέλος αξίζουν συγχαρητήρια οι έφεδροι και οι εθνοφύλακες που έδωσαν -για μια ακόμα φορά- εντυπωσιακό παρόν με εξέχουσα μορφή το Ρόδιο 92χρονο εθνοφύλακα Ζήσιμο Μπράτη.