Καλύμνιος στο εδώλιο για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Eνώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου θα βρεθεί την προσεχή Δευτέρα, 51χρονος Καλύμνιος κατηγορούμενος για την απόπειρα ανθρωποκτονίας που διέπραξε πριν από έξι χρόνια σε βάρος 35χρονου συντοπίτη του.

Το περιστατικό είχε σημειωθεί στις 18 Απριλίου 2011 στις 9 το βράδυ με αφορμή τα φώτα των αυτοκινήτων στα οποία επέβαιναν δράστης και θύμα και η υπόθεση εκδικάστηκε τον Μάιο του 2015 από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου για πρώτη φορά. Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 51χρονο με το ελαφρυντικό της ανάρμοστης συμπεριφοράς και του επέβαλε ποινή κάθειρξης 11 ετών με  την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Κω, ο 51χρονος οδηγώντας ι.χ. επιβατικό αυτοκίνητο κινούνταν πίσω από το αυτοκίνητο του 35χρονου, έχοντας αναμμένα τα μεγάλα φώτα του οχήματός του. Ο τελευταίος επιχείρησε να τον ενημερώσει ότι τον ενοχλούσαν στην οδήγηση, όμως αυτό προκάλεσε τον 51χρονο ο οποίος λίγα μέτρα μακρύτερα σταμάτησε το αυτοκίνητό του και βγήκε έξω από αυτό. Κρατώντας ένα μαχαίρι ο 51χρονος πλησίασε τον 35χρονο και του επέφερε πολλά χτυπήματα στην ωμοπλάτη, μπροστινό μέρος του θώρακα, στη μύτη, στο χέρι και στο κρανίο του θύματος προξενώντας του θλαστικές μαχαιριές.

Συνήγορος υπεράσπισης στην υπόθεση ήταν ο κ. Νικήτας Μπόλκας και πολιτική αγωγή ο κ. Μανώλης Χατζηάμαλλος.