Το ΖΟΟΜΕ όμορφα ταξιδεύει στην Κάλυμνο (βίντεο)

Στην Ελλάδα έχουμε ένα μοναδικό τρόπο να απολαμβάνουμε τη ζωή. Κάθε μικρή ή μεγάλη στιγμή τη ζούμε με το δικό μας ξεχωριστό τρόπο.

Η εκπομπή ΖΟΟΜΕ ΟΜΟΡΦΑ  είναι μαζί σας κάθε βδομάδα με νέους ταξιδιωτικούς προορισμούς σε όλη την Ελλάδα.

Σας ταξιδεύουμε σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας με σκοπό να εντοπίσουμε τις ομορφιές κάθε περιοχής και να σας προβάλλουμε τα ήθη και τα έθιμα τους.

 

 

Φτάνοντας στο λιμάνι της Καλύμνου, την όμορφη πρωτεύουσα του νησιού, Πόθια, σας υποδέχεται ένας πανέμορφος οικισμός, χτισμένος αμφιθεατρικά μεταξύ δύο βουνών. Κάντε μια βόλτα στα στενά σοκάκια της με τα πολύχρωμα σπίτια, τα παλιά αρχοντικά και τα καπετανόσπιτα, με εμφανή την αρχιτεκτονική επιρροή από τους Ιταλούς κατακτητές της.

Tο Ζούμε Όμορφα επισκέφτηκε την Κάλυμνο και εξερεύνησε όλες τις ομορφιές της και φυσικά το Καλύμνικο Σπίτι, ένα ιδιωτικό λαογραφικό μουσείο, που αποτελεί αναπαράσταση ενός παραδοσιακού σπιτιού του 19ου αιώνα και θα σας μεταφέρει τον καλύμνικο τρόπο ζωής, την ζωντανή ιστορία του παραδοσιακού σπιτιού, τις κύριες καθημερινές δραστηριότητες, τα κοινωνικά γεγονότα και φυσικά την επική ζωή του Καλύμνιου σφουγγαρά.

 

 

Η Μαρία Δημητρέλη πήγε στον εντυπωσιακό ναό του προστάτη της Καλύμνου Αγίου Νικολάου, ο οποίος κοσμείται με σπουδαία έργα Καλύμνιων ζωγράφων του 19ου και 20ου αιώνα. Επίσης, και ο μεγαλοπρεπής ναός του Αγίου Σάββα, «του θαυματουργού» που δεσπόζει ακριβώς πάνω από το λιμάνι και κοσμείται με αγιογραφίες ιδιαίτερης καλλιτεχνικής και ποιοτικής αξίας.

Το ΖΟΟΜΕ όμορφα  πήγε σε ένα ξέγνοιαστο νησί την Τέλενδο, το οποίο και βρίσκεται 750 μέτρα από την Κάλυμνο.

Η Μαρία Δημητρέλη στο τιμόνι της παρουσίασης εκμηδενίζοντας τις αποστάσεις προσφέρει μοναδικές εμπειρίες εδώ και τέσσερα χρόνια για να ¨ζούμε όμορφα¨ μαζί της.

 

 

ΖΟΟΜΕ ΟΜΟΡΦΑ ...ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!

Με την υπογραφή της Χαράς Κοτσάϊ

www.zoomeomorfa.gr