Αντιδράσεις για την ματαίωση του τοπικού πρωταθλήματος ποδηλασίας στη Ρόδο

Φαίνεται πως, αντιδράσεις των σωματείων για τη ματαίωση του τοπικού πρωταθλήματος ποδηλασίας δρόμου θα υπάρχουν για πολύ καιρό ακόμα, αφού η συγκεκριμένη απόφαση της Τοπικής Επιτροπής είχε να κάνει με αγώνα των ευαίσθητων αναπτυξιακών κατηγοριών των Μίνι και Παμπαίδων-Παγκορασίδων.

Ο «Μεσόγειος» με επιστολή του, αναφέρει ότι είχε όλη την καλή πρόθεση να συνεισφέρει αφιλοκερδώς ώστε ο αγώνας να γίνει, αλλά υπήρξε απαξίωση από τους διοργανωτές. Μάλιστα, σ’ αυτήν αναφέρεται η παντελής έλλειψη δυναμικής παρουσίας  των αρμοδίων της Τοπικής Επιτροπής, ειδικά αυτό το κρίσιμο διάστημα.

Η επιστολή:
«Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου μας, έχοντας πλήρη γνώση των γεγονότων που προηγήθηκαν της ακύρωσης του Τοπικού πρωταθλήματος δρόμου για τις ‘’ευαίσθητες’’ κατηγορίες των Μίνι και παμπαίδων – παγκορασίδων, θα ήθελε να επισημάνει τα κατοθι:

1. Είχαμε ενημερωθεί από την αντιπρόεδρο κα Κελεπέρα, από το Σεπτέμβριο, σχετικά με την οικονομική δυσχέρεια που αντιμετώπιζε η Τ.Ε.Π. Δωδεκανήσου ώστε να διοργανώσει το εν λόγω πρωτάθλημα. Το σωματείο μας, που στη συγκεκριμένη διοργάνωση δεν είχε οποιοδήποτε συμφέρον, καθώς δεν διατηρεί τμήματα υποδομών που αφορούν τις συγκεκριμένες κατηγορίες, παρόλα αυτά λοιπόν, και σε συνεργασία με το χορηγό του ‘’WHEELS bike shop’’, προσέφερε δωρεάν τα έπαθλα των νικητών και των δύο ημερών.

2. Επίσης, ως γνωστό, ο προπονητής μας κος Τάντης Σπύρος είναι κι επίσημος Εθνικός κριτής και από τη στιγμή που δεν είχε καμιά εμπλοκή το σωματείο μας στο συγκεκριμένο αγώνα, η κα Κελεπέρα του ζήτησε να προσφέρει αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του. Εκείνος και για λόγους δεοντολογικούς, ζήτησε πριν απαντήσει  θετικά να ερωτηθούν και να συναινέσουν ΟΛΑ τα σωματεία και κατά δεύτερον να του το ζητήσει προσωπικά ο πρόεδρος, καθώς αυτός είναι ο άρχων της επιτροπής. Όπως ενημερωθήκαμε, ο κος πρόεδρος δεν ήθελε, ούτε καν στο τηλέφωνο να μιλήσει με τον προπονητή μας.

Μετά λύπης μας, μάθαμε ότι μετά την πανελλήνια μέρα νεολαίας, και το τοπικό πρωτάθλημα των μικρών κατηγοριών, ακυρώθηκε, αφήνοντας τους εκκολαπτόμενους ποδηλάτες του νησιού μας, για μια ακόμα φορά, χωρίς ανάπτυξη και κίνητρο.

Λυπόμαστε ειλικρινά και αφήνουμε τα συμπεράσματα, στο φίλαθλο κοινό της Ρόδου, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, όπου η ηγεσία της τοπικής επιτροπής, εκτός από την παντελή λάμψη δια της απουσίας της, στα αγωνιστικά τεκταινόμενα του τόπου, από την άλλη όποτε αποφασίζει να ξυπνήσει, λειτουργεί με τρόπο εντελώς λάθος, στη διαχείριση του αθλητικού και σωματειακού δυναμικού του τόπου, πλην γαρ μεμονωμένος προσωπικών εξαιρέσεων».