Κάθειρξη 11 ετών σε Άγγλο για  παιδική πορνογραφία και ασέλγεια

«Βαρύς» έπεσε ο πέλεκυς του δικαστηρίου για 60χρονο Άγγλο που κατηγορείται για αδικήματα που έχουν σχέση με παιδική πορνογραφία και με ασελγείς πράξεις σε βάρος ανηλίκων.

Συγκεκριμένα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου έκρινε ένοχο χωρίς ελαφρυντικό τον 60χρονο αλλοδαπό και του επέβαλε ποινή κάθειρξης 11 ετών και χρηματικό πρόστιμο 100.000 ευρώ με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Ενώπιον του δικαστηρίου τόσο ο 60χρονος όσο και ο συνήγορος του κ. Γεώργιος Μηνάς τόνισαν ότι ουδέποτε στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί για το παραμικρό, οι όποιες φωτογραφίες εντοπίστηκαν στον κάδο απορριμμάτων του υπολογιστή του, γεγονός που επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό του ότι μόλις ελάμβανε τα αρχεία τα διέγραφε. Επίσης δήλωσε πως δεν υπήρξε διακίνηση και πως ζήτησε να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά.

Τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται ο 60χρονος Άγγλος, φέρονται να διαπράχθηκαν από τον κατηγορούμενο το χρονικό διάστημα από 21 Απριλίου 2011 έως 8 Ιανουαρίου 2013 και από 10 Νοεμβρίου 2012 έως 28 Δεκεμβρίου 2012, ωστόσο ο 60χρονος κλήθηκε για απολογία τον Οκτώβριο του 2016, δεν εμφανίστηκε καθώς είχε τροχαίο ατύχημα και νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο, με αποτέλεσμα να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του. 

Ο αλλοδαπός συνελήφθη και μετά την απολογία του κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και πήρε το δρόμο για τις φυλακές όπου επέστρεψε μετά την καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου.

Το κατηγορητήριο
Ο αλλοδαπός συγκεκριμένα κατηγορείται ότι έχει αποπλανήσει την ανήλικη κόρη της πρώην φίλης του, την ίδια του την κόρη για χρονικό διάστημα 15 μηνών, ενώ φέρεται να έχει κάνει έρωτα και με το άψυχο σώμα ενός εννιάχρονου κοριτσιού την περίοδο που εργαζόταν ως νεκροθάφτης!

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης με αφορμή έρευνα της Ίντερπολ η οποία και ενημέρωσε τις ελληνικές διωκτικές αρχές για τον 60χρονο και τις συνομιλίες που φέρεται να είχε στο «chat» όπου και είχε αναφερθεί στα όσα διέπραξε. Αρχές Ιανουαρίου του 2013 έγινε έρευνα στο σπίτι του 60χρονου όπου διέμενε τότε στις Καλυθιές και βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός υπολογιστής, ένα ψηφιακός δίσκος και δύο σκληροί δίσκοι.

Τα ευρήματα στάλθηκαν στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και σύμφωνα με τα αποτελέσματα βρέθηκαν 64 αρχεία εικόνας με πορνογραφία ανηλίκων, 57 εκ των οποίων ήταν μοναδικά και επτά αντίγραφα τα οποία δημιουργήθηκαν και αποθηκεύτηκαν το χρονικό διάστημα από τις 21 Απριλίου 2011 έως τις 8 Ιανουαρίου 2013 με εξαίρεση δύο αρχεία. Επίσης βρέθηκαν 33 αρχεία να απεικονίζουν ημίγυμνα ανήλικα άτομα σε διάφορες στάσεις, τα οποία και φέρονται να εστάλησαν σε άλλους χρήστες.