Φυλάκιση 3 ετών σε Καλύμνιο για επεισόδιο που συνέβη στο νησί

Σε φυλάκιση 3 ετών καταδικάστηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου 51χρονος Καλύμνιος για το επεισόδιο που σημειώθηκε μεταξύ του ιδίου και ενός 35χρονου συντοπίτη του, με αφορμή τα φώτα του αυτοκινήτου του!

Συγκεκριμένα το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Γιάννη Ρωμαίου, μετέτρεψε την κατηγορία που βάραινε τον 51χρονο από κακούργημα σε πλημμέλημα, και τον έκρινε ένοχο για επικίνδυνη σωματική βλάβη επιβάλλοντας του ποινή φυλάκισης 3 ετών με τριετή αναστολή. Με την ίδια απόφαση έπαυσε εφ’ όρου με το νέο νόμο τις κατηγορίες της οπλοκατοχής και οπλοχρησίας για τις οποίες είχε κριθεί ένοχος ο 51χρονος πρωτόδικα σε φυλάκιση 6 μηνών.

Υπενθυμίζεται πως πρωτόδικα (Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου) τον Μάιο του 2015, ο 51χρονος είχε κριθεί ένοχος με ελαφρυντικό της ανάρμοστης συμπεριφοράς και του είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 11 ετών με  την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη. Την ποινή αυτή κατάφερε να μειώσει χθες στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο, ενώπιον του οποίου και δήλωσε απολογούμενος ότι η όλη ενέργειά του που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του 35χρονου έγινε καθώς ο τελευταίος τους προκάλεσε με την οδηγική του συμπεριφορά, ενώ βρισκόταν σε έξαλλη κατάσταση όταν σταμάτησε και βγήκε έξω από το αυτοκίνητο. Ο 51χρονος είπε πως το αιχμηρό αντικείμενο με το οποίο και προκλήθηκαν τα τραύματα στον παθόντα, δεν ήταν άλλο από μία λίμα νυχιών που είχε αφήσει η σύζυγος του μέσα στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου. 

«Με κυνηγούσε, δεν έχω τσακωθεί με άνθρωπο! Είχε κολλήσει το αυτοκίνητο του πίσω μου. Όταν βγήκε έξω ήταν θηριώδης, το πρόσωπο του άγριο, πρώτος όρμησε εκείνος. Μου έσπασε το χέρι, μου έκοψε τους τένοντες» είπε χαρακτηριστικά ο 51χρονος προσθέτοντας «τον χτύπησα με την λίμα για να τον κάνω να φύγει. Δεν είμαι δολοφόνος»!

Τέλος ο κατηγορούμενος διά του δικηγόρου του προσκόμισε έγγραφα στο δικαστήριο που αποδείκνυαν ότι είχε και εκείνος τραυματιστεί, είχε σπάσει το χέρι του και είχαν κοπεί οι τένοντες. Για τον τραυματισμό αυτό υπεβλήθη σε εγχείριση διάρκειας δύο ωρών στο νοσοκομείο της Κω όπου μεταφέρθηκε δύο ημέρες αργότερα, ενώ οι γιατροί του είπαν πως αν καθυστερούσε λίγο ακόμη θα έμενε ανάπηρος. Η αργοπορία στην μεταφορά του αυτή, δήλωσε ο 51χρονος οφείλονταν στους αστυνομικούς καθώς ήταν πλέον κρατούμενος.

Από την πλευρά του ο 35χρονος στην κατάθεση του είπε στο δικαστήριο πως δέχτηκε αναίτια επίθεση από τον κατηγορούμενο, με τον οποίο δεν γνωρίζονταν, και δεν προκάλεσε με οποιονδήποτε τρόπο. Στην πρόταση του ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την ενοχή του 51χρονου όπως πρωτοδίκως, όμως τελικά το δικαστήριο του μετέτρεψε την κατηγορία σε πλημμέλημα και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 ετών με αναστολή.

Το περιστατικό είχε σημειωθεί στις 18 Απριλίου 2011 στις 9 το βράδυ με αφορμή τα φώτα των αυτοκινήτων στα οποία επέβαιναν δράστης και θύμα. Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Κω, ο 51χρονος οδηγώντας ι.χ. επιβατικό αυτοκίνητο κινούνταν πίσω από το αυτοκίνητο του 35χρονου, έχοντας αναμμένα τα μεγάλα φώτα του οχήματός του.

Ο τελευταίος επιχείρησε να τον ενημερώσει ότι τον ενοχλούσαν στην οδήγηση, όμως αυτό προκάλεσε τον 51χρονο, ο οποίος λίγα μέτρα μακρύτερα σταμάτησε το αυτοκίνητό του και βγήκε έξω από αυτό. Κρατώντας ένα μαχαίρι ο 51χρονος πλησίασε τον 35χρονο και του επέφερε πολλά χτυπήματα στην ωμοπλάτη, μπροστινό μέρος του θώρακα, στη μύτη, στο χέρι και στο κρανίο του θύματος προξενώντας του θλαστικές μαχαιριές.