Δεν εκδικάστηκε η υπόθεση για τη δολοφονία της Ιεροβασίλη

Δεν εκδικάστηκε τελικά χθες από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου η υπόθεση δολοφονίας της Ευαγγελίας Ιεροβασίλη 61 ετών, μέσα στο σπίτι της στο Γεννάδι στη Νότια Ρόδο το καλοκαίρι του 2012.

Όπως είναι γνωστό στην υπόθεση κατηγορούνται ο 26χρονος γιος της και η 36χρονη Ρωσίδα φίλη του, οι οποίοι ήδη έχουν καταδικαστεί και τους έχουν επιβληθεί βαρύτατες ποινές από το πρωτόδικο δικαστήριο με αποτέλεσμα να βρίσκονται στη φυλακή.

Χθες το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου επρόκειτο να εξετάσει την έφεση που έχουν ασκήσει οι δύο κατηγορούμενοι, όμως εξαιτίας κωλύμματος στο πρόσωπο του 26χρονου γιου, η υπόθεση αναβλήθηκε. Συνήγορος υπεράσπισης για την Ρωσίδα παρίσταται η κα. Χρυσή Χρυσοχού.

Υπενθυμίζεται πως ο 26χρονος μητροκτόνος έχει ήδη κριθεί ένοχος για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση χωρίς ελαφρυντικό και τον καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη, ενώ του έχει επιβληθεί και συνολική ποινή φυλάκισης 18 μηνών για τις κατηγορίες της οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Επίσης με την ίδια απόφαση του πρωτόδικου δικαστηρίου (Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω) είχε κριθεί ένοχη για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία από πρόθεση χωρίς ελαφρυντικά και η 36χρονη Ρωσίδα φίλη του 26χρονη, στην οποία επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 17 ετών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.