Γ. Φλεβάρης: Πρέπει  να ηρεμήσουν τα πνεύματα

Να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να γίνουν κινήσεις κατευνασμού της όξυνσης που προκλήθηκε τις τελευταίες μέρες, λόγω της αντιπαράθεσης ανάμεσα στην περιφερειακή αρχή και τους ανεξάρτητους περιφερειακούς συμβούλους Άγγελο Ανανία και Παναγιώτη Κουνάκη, ζητά ο αντιπεριφερειάρχης περιβάλλοντος Γιάννης Φλεβάρης.

Ο κ. Φλεβάρης κληθείς στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου να σχολιάσει την κίνηση των δύο συναδέλφων του, να καταθέσουν μήνυση εναντίον του περιφερειάρχη, για συκοφαντική δυσφήμιση στο πρόσωπό τους δια μέσω του τύπου, δήλωσε τα εξής: «Δεν είναι κάτι που τυγχάνει θετικής υποδοχής έξω στην κοινωνία το θέμα κάποιας μήνυσης ή μίας όξυνσης ή μίας αντιπαράθεσης που ξεκινά από πολιτική αφετηρία.

Με βάση τη νομική μου παιδεία θεωρώ ότι δεν είναι το θέμα εντός του πυρήνα μίας νομικής αντιπαράθεσης αλλά είναι μία πολιτική αντιπαράθεση. Προσωπικά θα επιθυμούσα να αμβλυνθούν τα πράγματα και να γίνουν ανάλογες κινήσεις ώστε αυτό να σταματήσει έγκαιρα και να πάμε σε μία πολιτική αντιπαράθεση, με πολιτικά επιχειρήματα κατά την οποία ο καθένας με επιχειρήματα να προασπίζει τις απόψεις του και να αμύνεται ή να επιτίθεται επί των θέσεών του πολιτικά.

Δεν έχω στεγανά ούτε διαχωριστικές γραμμές και γι’ αυτό θα ήθελα να το προτείνω, να ξεφύγουμε από αυτό γιατί η πολιτική και η αυτοδιοίκηση θέλει μεγάλη καρδιά και κάποιες κινήσεις που ενδεχομένως αυτός που τις έκανε εξετάζοντάς τες, στη συνέχεια δει ότι μπορεί να αμβλυνθούν και να διορθωθούν καλό είναι να τις κάνει».