Ο Δήμος Ρόδου κοντά στους Ρόδιους απόδημους στις ΗΠΑ

Ο Δήμος Ρόδου κοντά στους Ρόδιους απόδημους στις ΗΠΑ

Ο Δήμος Ρόδου κοντά στους Ρόδιους απόδημους στις ΗΠΑ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 188 ΦΟΡΕΣ

Στο 90ο συνέδριου του Παρροδιακού Συλλόγου Αμερικής «Απόλλων» ο Κωνσταντίνος Τρέχας

Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος σε θέματα απόδημου ελληνισμού Κωνσταντίνος Τρέχας εκπροσώπησε τη Δημοτική Αρχή στο 90ο ετήσιο συνέδριο του Παρροδιακού Συλλόγου Αμερικής «Απόλλων» μετά από πρόσκληση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου του προέδρου Στηβ Πελαρδή και του Γενικού Γραμματέα κου Μπιλ Αγγελή.

Στην εισήγησή του υπενθύμισε στους Ροδίτες της Ομογένειας ότι η Πατρίδα πάντα τους θυμάται, και βρίσκεται κοντά τους. Η διασπορά αποτελεί τμήμα του Ελληνισμού, μια νοητή προέκταση, και δεν περιορίζεται από γεωγραφικά σύνορα αλλά βασίζεται σε ιδέες.

Μετέφερε το χαιρετισμό του Δημάρχου Φώτη Χατζηδιάκου χρησιμοποιώντας ευστόχως τη ρήση του Μακρυγιάννη για τον Ελληνισμό: «Τούτη την πατρίδα την έχομεν όλοι μαζί, και σοφοί κι αμαθείς, και πλούσιοι και φτωχοί, και πολιτικοί και στρατιωτικοί, και οι πλέον μικρότεροι άνθρωποι.»

Ο κος. Τρέχας παρουσίασε το πρόγραμμα της Δημοτικής Αρχής για τους απόδημους, στο οποίο κυρίαρχη θέση έχει το πρώτο μεγάλο διεθνές συνέδριο αποδήμων Ροδίων το οποίο οργανώνει ο Δήμος Ρόδου, μέσω της Αντιδημάρχου Τουρισμού κας Μαρίζας Χατζηλαζάρου με τη Διεύθυνση Τουρισμού και του κου Κωνσταντίνου Τρέχα, μέσω του Γραφείου Απόδημων Ροδίων, το καλοκαίρι του 2018. Προσκάλεσε όλους τους εκπροσώπους και μέλη των σωματείων, αδελφοτήτων, οργανισμών, όλους τους πατριώτες στις ΗΠΑ, ειδικότερα τη νεότερη γενιά, να πραγματοποιήσουν το μεγάλο ταξίδι του Οδυσσέα, επισκεπτόμενοι την πατρίδα τους σε μια ιστορική συνάντηση το επόμενο καλοκαίρι.

Θύμισε παράλληλα ότι σήμερα σε μια δύσκολη χρονική συγκυρία για την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή που χαρακτηρίζεται από γεωπολιτικές και πολιτισμικές πιέσεις, αυτό που πρέπει να αποφύγουμε είναι η αποξένωση των αποδήμων 3ης και 4ης γενιάς από τη γλώσσα, τη θρησκεία, τα ήθη, και τα έθιμα της πατρίδας. Οι πρεσβύτεροι καλούνται να συμβάλλουν στην προσπάθεια, για την αναγέννηση και ανασυγκρότηση του έθνους μας, με την ομογένεια να πρέπει να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ο κος Τρέχας συμμετείχε στις αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου προέδρου όλων των τμημάτων του Συλλόγου, με το τιμητικό χρίσμα να δίνεται στο γνωστό ακαδημαϊκό Ηλία Τομάζο για τη θέση του προέδρου, ενώ ευχήθηκε στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο κάθε επιτυχία στο κοινωνικό και εθνικό τους έργο.

Τη δεύτερη μέρα του ταξιδιού ο κος Τρέχας επισκέφτηκε την Εκκλησία της Κοιμήσεως στην Aliquippa της Πενσυλβάνιας, όπου στο Πνευματικό Κέντρο πραγματοποιήθηκε Ελληνική Βραδιά με ορχήστρα και Ροδίτικους παραδοσιακούς χορούς. Εκεί ο κος. Τρέχας δήλωσε εντυπωσιασμένος από την προσέλευση και την ενέργεια του κόσμου, αισθανόμενος ότι βρίσκεται σε μια μεγάλη εορτή στην πατρίδα.

Ο Σύλλογος μετέφερε στον κο. Τρέχα πρόσκληση να παρευρεθεί στα Φεστιβάλ Ελληνικής Κουζίνας που πραγματοποιούνται στις ΗΠΑ τον επόμενο Ιούνιο. Παράλληλα στο πλαίσιο στήριξης της ομογένειας και των απόδημων Ροδίων, αλλά και προώθησης του διεθνούς συνεδρίου, ο κος. Τρέχας θα πραγματοποιήσει ταξίδια σε πόλεις με εκατοντάδες Ρόδιους, στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Ευρώπη, και την Αυστραλία.

Διαβάστε ακόμη

Πέθανε ο Πήτερ Άγγελος, ο Καρπάθιος δικηγόρος που έφτιαξε αυτοκρατορία στις ΗΠΑ

Η 77η Χοροεσπερίδα της κοινότητας Λέρου στην Αμερική

Εορτάστηκε στη Βαλτιμόρη η 76η επέτειος της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου

Την 76η επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου γιόρτασαν οι Δωδεκανήσιοι στην Αμερική

«Την ουσία να είσαι Έλληνας» γιόρτασαν οι Δωδεκανήσιοι της Μελβούρνης

Εκδήλωση στην Αυστραλία για την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου

Εκδηλώσεις στο Κονέκτικατ για την επέτειο της Ενσωματώσεως της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα

Η κοπή πίτας του Παρροδιακού Συλλόγου στη Νέα Υόρκη