Η αξιοποίηση εκφραστικών μέσων ως εργαλείο προσωπικής ανάπτυξης

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Δίοδος», οργανώνει δράσεις που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του σύγχρονου Ανθρώπου με στόχο την ανάπτυξη προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων.   

Στο πλαίσιο των δράσεων αυτών πρόκειται να υλοποιηθεί βιωματικό που απευθύνεται σε όλους όσους ενδιαφέρονται για την προσωπική τους ανάπτυξη με θέμα:  “H αξιοποίηση των εκφραστικών μέσων και βιωματικών τεχνικών ως εργαλείο προσωπικής ανάπτυξης”.

Το βιωματικό σεμινάριο στοχεύει στην αξιοποίηση των εκφραστικών μέσων (λογοτεχνικό κείμενο, ζωγραφική, κολάζ, κ.α.) σε ομαδικές και βιωματικές διαδικασίες με προσανατολισμό στην προσωπική εξέλιξη και στην αξιοποίηση των ικανοτήτων μέσα από την ανταλλαγή εμπειριών.

Στόχος των σεμιναρίων είναι να αξιοποιηθεί η βιωματική μεθοδολογία, με οδηγό τα εκφραστικά μέσα, ως εργαλείο αυτογνωσίας και κατανόησης των πολλαπλών ρόλων μας και του περιβάλλοντος μας.

Το σεμινάριο θα ξεκινήσει την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου και ώρα 17.30-20.00 με διάρκεια 5 συναντήσεις ανά δεκαπενθήμερο και θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης, Ερυθρού Σταυρού 37 ( απέναντι από το παλιό νοσοκομείο).

Εξαιτίας του βιωματικού χαρακτήρα του σεμιναρίου, ο αριθμός των συμμετεχόντων δε θα ξεπερνά τα 20 άτομα.

Για το λόγο αυτό οι δηλώσεις συμμετοχής είναι απαραίτητες με καταληκτική ημερομηνία την Τρίτη 17 Οκτωβρίου. (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και θα προηγηθούν άνθρωποι που δεν έχουν συμμετάσχει σε αντίστοιχο σεμινάριο).      

Υπεύθυνη υλοποίησης είναι η Φτάκα Μαρία, ψυχολόγος, στέλεχος πρόληψης.

Όλα τα προγράμματα της «Διόδου» υλοποιούνται χωρίς οικονομική επιβάρυνση των συμμετεχόντων.
Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνηση καθώς και για δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να τηλεφωνείται στο 22410-77205 από 8.30-14.30.