Ανακοινώνεται η ομάδα της Ρόδου που θα συμμετάσχει στον τελικό του Run Greece

Αύριο  το απόγευμα (18:00) θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση απονομής του εισιτηρίου συμμετοχής από την ERGO  ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ  στη Μικτή ομάδα Νοτίου Αιγαίου ( 10 ανδρες-10 γυναίκες), που θα πάρει μέρος στον τελικό αγώνα RUN GREECE (3000μ)  νωρίς το πρωί της Κυριακής 12 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο διεξαγωγής του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας.

Η τελετή απονομής των εισιτηρίων θα λάβει χώρα στο Εταιρικό γραφείο της ΑΤΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ, μέλους του Ασφαλιστικού Ομίλου ERGO στην Πλατεία Γαβριήλ Χαρίτου 9-11, 1ος όροφος.

Η αναχώρηση της μικτής ομάδας Νοτίου Αιγαίου θα πραγματοποιηθεί το πρωί του Σαββάτου 11 Νοεμβρίου στις 10:35 από το αεροδρόμιο Διαγόρας της Ρόδου και η επιστροφή της είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή το απόγευμα 12 Νοεμβρίου, στις 17:15 από το αεροδρόμιο της Αθήνας Ελ. Βενιζέλος.

Η αθλητική ομάδα του Νοτίου Αιγαίου, μαζί με τις άλλες ομάδες των υπολοίπων Περιφερειών- Πόλεων θα καταλύσουν στο Ξενοδοχείο ATHENS PRESIDENT HOTEL σε μονόκλινα δωμάτια, όπου και θα δειπνήσουν το βράδυ του Σαββάτου. 

Το συνοπτικό πρόγραμμα, σχετικά με τη συμμετοχή των ομάδων στον τελικό του Run Greece (3.000μ), έχει ως ακολούθως:

Σάββατο 11 Νοεμβρίου, φωτογράφηση όλων των ομάδων, επίσκεψη στην ΕXPO  της διοργάνωσης «Μαραθώνιος της Αθήνας ο Αυθεντικός».

Σάββατο 11 Νοεμβρίου  βράδυ και ώρα 9:00 μμ, εκδήλωση με την ονομασία "Pasta party.

Κυριακή 12 Νοεμβρίου πρωί και ώρα 9:00 πμ, παρακολούθηση τηλεοπτικά της εκκίνησης του Μαραθωνίου και μετάβαση στην εκκίνηση του αγώνα του Τελικού RUN GREECE.

- 9:35 πμ Εκκίνηση

- 11:35πμ, απονομές στο Παναθηναϊκό  Στάδιο.

- 4:00 μμ αναχώρηση όλων των ομάδων για τους προορισμούς τους.

Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου εκφράζει τις ευχαριστίες της προς την ERGO ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, για τη συγκεκριμένη χορηγία και την εν γένει υποστήριξή της στο δρομικό κίνημα.

Λίγα λόγια για τον τελικό

Στον τελικό αγώνα  RUN GREECE δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο αθλητές-αθλήτριες που προκρίθηκαν από τον Αγώνα Δρόμου 5χλμ κάθε αγώνα της σειράς RUN GREECE του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με τις παρακάτω προϋποθέσεις:

1. Να είναι κάτοικοι της σχετικής Περιφέρειας στην οποία ανήκει η πόλη διεξαγωγής εκάστου αγώνα RUN GREECE για διάστημα μεγαλύτερο (ή τουλάχιστο) των 12 μηνών από την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα της πόλης (υποβάλλεται σχετική υπεύθυνη δήλωση).

2. Να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους την ημέρα του Τελικού, τη δεύτερη Κυριακή του Νοεμβρίου του έτους διεξαγωγής του.

3. Να έχουν καταταγεί σε θέση πρόκρισης, ανά ηλικιακή κατηγορία, σ’ έναν αγώνα 5χλμ της σειράς RUN GREECE του τρέχοντος έτους σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα: 
 

Ηλικιακή Κατηγορία

Αριθμός Προκρινόμενων Ανδρών

Αριθμός Προκρινόμενων Γυναικών

18 - 34

3

3

35 - 39

1

1

40 - 44

1

1

45 - 49

1

1

50 - 54

1

1

55 - 59

1

1

60 - 64

1

1

65 +

1

1

Σύνολο

10

10


4. Οι προκρινόμενοι θα πρέπει να έχουν συμμετάσχει σε μια από τις παρακάτω αγωνιστικές διαδρομές που είναι μετρημένες και πιστοποιημένες από IAAF/ΑIMS και ΣΕΓΑΣ και να πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις:

• Run Greece, Λάρισα - 5km, (10km) *

• Run Greece, Ηράκλειο - 5km, (10km) *

• Run Greece, Καστοριά - 5km, (10km) *

• Run Greece, Ιωάννινα - 5km, (10km) *

• Run Greece, Αλεξανδρούπολη - 5km, (10km) *

• Run Greece, Ρόδος - 5km, (10km) *

• Run Greece, Πάτρα - 5km, (10km) *

Θα διεξαχθεί ένας αγώνας 3χλμ που θα συμμετάσχουν όλες οι παραπάνω αναφερόμενες ηλικίες, αλλά θα γίνει ξεχωριστή κατάταξη Ανδρών και Γυναικών χωρίς ηλικιακές κατηγορίες (μια γενική για Άνδρες και μια γενική για Γυναίκες).

Οι βαθμοί του/της νικητή-τριας (Ανδρών - Γυναικών), είναι ο αριθμός που μας δίνει το σύνολο των συμμετεχόντων στη γραμμή εκκίνησης (αν στην γραμμή εκκίνησης είναι 70 Άνδρες και 70 Γυναίκες, ο/η πρώτος-τη θα πάρουν 70 βαθμούς). Στη συνέχεια για κάθε επόμενο τερματίσαντα, οι βαθμοί θα μειώνονται κατά 1 (69 βαθμοί για τον/την δεύτερο-η, 68 βαθμοί για τον/την τρίτο-η κ.ο.κ). Το άθροισμα των βαθμών των τερματισάντων κάθε ομάδας Ανδρών και Γυναικών θα είναι το σύνολο των βαθμών για την ομαδική κατάταξη κάθε ομάδας Ανδρών και Γυναικών.

Στον πρώτο νικητή-νικήτρια της Γενικής Κατάταξης Ανδρών και Γυναικών θα απονεμηθούν κύπελλο-μετάλλιο και δίπλωμα, στον δεύτερο-δεύτερη μετάλλιο και δίπλωμα και στον τρίτο-τρίτη μετάλλιο και δίπλωμα. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα απονεμηθεί αναμνηστικό μετάλλιο.

Επίσης θα δοθούν χρηματικά έπαθλα μέσω του Μεγάλου Χορηγού του Run Greece, Wind Hellas, στις νικήτριες ομάδες της Ομαδικής βαθμολογίας Ανδρών και Γυναικών, που με απόφαση των νικητριών ομάδων θα διατεθούν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα της περιφέρειας από την οποία προέρχονται.

Ο ΣΕΓΑΣ με την αρωγή του Χορηγού του Αγώνα Δρόμου 3χλμ, της ERGO Ασφαλιστικής, θα φροντίσει για τη μετακίνηση, διαμονή και διατροφή (full board) των δρομέων που θα συμμετάσχουν, αναλαμβάνοντας και τα σχετικά έξοδα.  Κάθε ομάδα θα αποτελείται το ανώτερο από 10 άνδρες και 10 Γυναίκες και 1 συνοδό-συντονιστή.