Ενημερωτικές πινακίδες στο Φαληράκι

Στα πλαίσια της προσπάθειας του Συλλόγου Τουριστικών Καταλυμάτων Νήσου Ρόδου για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής Φαληρακίου, ξεκίνησε η κατασκευή και τοποθέτηση τριάντα ενημερωτικών πινακιδών.

Στις πινακίδες αυτές, θα υπάρχει ο χάρτης της περιοχής και ειδική σήμανση, ανάλογα με το σημείο που θα τοποθετηθεί, με την ένδειξη «βρίσκεστε εδώ», με στόχο τη διευκόλυνση των επισκεπτών.

Στην πάνω πλευρά θα υπάρχουν σημάνσεις θέσεων των καταλυμάτων της περιοχής ενώ στη βάση της κάθε πινακίδας, θα τοποθετηθούν ειδικές ταΐστρες και ποτίστρες, για τα αδέσποτα ζώα που κυκλοφορούν στην περιοχή, με την ένδειξη ότι όποιος επιθυμεί μπορεί να ρίχνει μέσα φαγητό ή νερό. Επίσης θα υπάρχει δυνατότητα προβολής των τοπικών επιχειρήσεων.

Εκτός από τη δυνατότητα καλύτερου προσανατολισμού των επισκεπτών του Φαληρακίου, βασικοί στόχοι του Συλλόγου με την υλοποίηση της παραπάνω δράσης, είναι η σημαντική μείωση της οπτικής ρύπανσης καθώς και η ανάδειξη του φιλοζωικού πνεύματος.

Τα έσοδα θα διατίθενται για την πρόσληψη υπαλλήλου που θα καθαρίζει επικουρικά όλη την περιοχή του Φαληρακίου καθώς και σε διάφορες άλλες δράσεις που θα αναβαθμίσουν ποιοτικά την περιοχή.