Καταδικάστηκε εργολάβος της Ρόδου

Σε κάθειρξη 6 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη καταδικάστηκε χθες από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 65χρονος επιχειρηματίας κατηγορούμενος για αποδοχή εικονικών φορολογικών στοιχείων.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο 65χρονος φέρεται τις χρονικές περιόδους 2000, 2002 και 2003 ως ιδιοκτήτης επιχείρησης που είχε να κάνει με εργολαβίες οικοδομών, αποδέχτηκε και καταχώρησε στα βιβλία εσόδων – εξόδων της επιχείρησής του εικονικά φορολογικά στοιχεία που αφορούν ανύπαρκτες στο σύνολό τους συναλλαγές συνολικής αξίας 243.561 ευρώ με αποτέλεσμα να ζημιωθεί το Δημόσιο από τη μη καταβολή των αναλογούντων φόρων.

Ενώπιον του δικαστηρίου τόσο ο 65χρονος όσο και η συνήγορος του κα. Κατερίνα Βολονάκη επεσήμαναν πως δεν υπήρξε δόλος από τη πλευρά του επιχειρηματία σε ότι αφορά την αποδοχή των πλαστών και εικονικών τιμολογίων αφού δεν γνώριζε ότι οι εν λόγω προμηθευτές δεν ήταν φορολογικά ενήμεροι και υπαρκτοί και πως δεν πλήρωσε ο ίδιος τους προμηθευτές αλλά ο εργολάβος που είχε αναλάβει το έργο.