Καταγγελία στον επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης για τη ΔΕΗ

Καταγγελία προς το Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης εναντίον της εταιρείας “ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε.” για το θέμα της γεωθερμίας στη Νίσυρο, κατέθεσε η Εταιρεία Νισυριακών Μελετών.

Στην καταγγελία κάνει λόγο για περιστατικά κακοδιοίκησης και αδιαφανών διαδικασιών εκ μέρους της “ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε.” και ζητά την παρέμβαση του Γενικού Επιθεωρητή.

Μεταξύ άλλων αναφέρονται στην καταγγελία τα εξής:
«...Επειδή η ΔΕΗ Ανανεώσιμες, όπως προκύπτει από τη μέχρι τώρα τακτική της διαχρονικά, (οι ίδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες χειρίζονται για μεγάλο χρονικό διάστημα το θέμα), επιδιώκει λεκτικά να μας καθησυχάζει, ενώ στην πράξη, προχωρεί τις διαδικασίες.

Επειδή ακόμη και σήμερα, και μετά την αποκάλυψη της νέας απαράδεκτης προσπάθειάς της να προχωρήσει σε πρόσκληση ενδιαφέροντος για εκμετάλλευση της γεωθερμίας νησιών μεταξύ των οποίων και της Νισύρου, εξακολουθεί να επαναλαμβάνει και μάλιστα με δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της τις ίδιες κενές περιεχομένου και ανειλικρινείς θέσεις, περί δήθεν ενάρξεως διαλόγου, τις οποίες επί δεκαετίες προβάλλει χωρίς όμως ποτέ να αρχίσει διαβούλευση.

Επειδή, τελευταία, διάφοροι αρμόδιοι, επιχειρούν να μας καθησυχάσουν, υποτιμώντας τη νοημοσύνη μας, ότι επιτέλους για πρώτη φορά θα προβλεφθεί με υπό κατάρτιση σχέδιο νόμου,  η συμμετοχή του κοινού στη λήψη αποφάσεων για θέματα σχέση έχοντα με το περιβάλλον (τα αναφερόμενα ανωτέρω διαψεύδουν τους ισχυρισμούς τους).

Για τους λόγους αυτούς
Καταγγέλλουμε αυτή την τακτική της ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε. και παντός άλλου τυχόν υπευθύνου δημοσίου φορέα και παρακαλούμε για την παρέμβασή σας, ώστε να αναγκασθούν να συμμορφωθούν τελικώς με τα προβλεπόμενα από τα ανωτέρω αναφερθέντα νομοθετήματα».