Και προσλήψεις και εξοπλισμός στο Νοσοκομείο Λέρου

Στις προσλήψεις που έχουν γίνει στο Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου – Γενικό Νοσοκομείο, αλλά και σ’ αυτές που επίκεινται, αναφέρθηκε χθες, με αφορμή ανακοίνωση – καταγγελία της Ένωσης Γιατρών Λέρου, Πάτμου, Λειψών και Αγαθονησίου, σε σχέση με τις ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό, η Διοικήτρια, Λήδα Σαρίκα.

Σημειώνεται ότι η ανακοίνωση της Ένωσης, δημοσιοποιήθηκε λίγες ημέρες μετά τη συνάντηση των δημάρχων Λέρου, Πάτμου και Λειψών με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, συνάντηση από την οποία αναχώρησαν απόλυτα ικανοποιημένοι.

Η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Λέρου, μιλώντας στην ΕΡΤ Ρόδου, αφού διευκρίνισε ότι τα Κέντρα Υγείας Πάτμου, Λειψών και Αγαθονησίου ανήκουν στην αρμοδιότητα της ΔΥΠΕ, έκανε αναφορά στη στελέχωση του Νοσοκομείου τόσο σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, όσο και σε εξοπλισμό.

Σ’ ότι αφορά στο νοσηλευτικό προσωπικό έχουν προσληφθεί 10 μόνιμοι νοσηλευτές, μέσω ΑΣΕΠ, 10 άτομα μέσω ΟΑΕΔ και αναμένονται άλλα 7 μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ, εκ των οποίων τα δύο θα στελεχώσουν το μαιευτικό τμήμα.

Σ’ ότι αφορά στο ιατρικό προσωπικό, διορίστηκαν 1 αναισθησιολόγος και αναμένεται το επόμενο διάστημα ακόμη ένας (τρεις στο σύνολο), 1 Ακτινοδιαγνώστης, 1 Νεφρολόγος, 2 Χειρουργοί, ενώ σε φάση διορισμού (μόλις ολοκληρωθούν οι κρίσεις θα τοποθετηθούν) είναι 1 Νευρολόγος (για πρώτη φορά στο Νοσοκομείο), 1 Βιοπαθολόγος, 2 Ψυχίατροι, 1 Παιδίατρος και ένας Ορθοπαιδικός.

Σ’ ότι αφορά στον εξοπλισμό, η κ. Σαρίκα ανέφερε ότι έχουν ήδη πάρει έγκριση σκοπιμότητας από το Υπουργείο Υγείας η αγορά ενός Αξονικού Τομογράφου, ενός ψηφιακού μαστογράφου και ενός νέου ψηφιακού ακτινολογικού μηχανήματος, ενώ έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός και σε ένα μήνα θα είναι στο Νοσοκομείο ένα φορητό ακτινοσκοπικό μηχάνημα για ορθοπαιδικά χειρουργεία.

Επίσης τόνισε ότι στη Λέρο θα εδρεύει ένα από τα σύγχρονα πλωτά του ΕΚΑΒ.
«Μου προκαλεί πραγματικά έκπληξη η ανακοίνωση της Ένωσης Ιατρών, γιατί έχουν αρχίσει να επιλύονται προβλήματα χρόνων στο Νοσοκομείο της Λέρου» ανέφερε η Διοικήτρια.