Αύριο η αναχώρηση  για τον Πανορμίτη

Αύριο στις 9.30 με το πλοίο ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΚΙΑΔΕΝΗ πρόκειται ν’ αναχωρήσουν οι αποστολές για τη συμμετοχή τους στην ποδηλατική Ανάβαση Πανορμίτη με διοργανωτή τον Έλαφο έχοντας την πολύτιμη στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Σύμης και της Ιεράς Μονής Πανορμίτη.

Ήδη από την περασμένη βδομάδα, με το που απεστάλησαν οι δηλώσεις, ο Έλαφος ανακοίνωσε ότι συνολικά  το σαββατοκύριακο θα βρεθούν στη διοργάνωση 74 αθλητές και αθλήτριες από έξι συνολικά σωματεία και συγκεκριμένα από Διαγόρα, Ροδήλιο, Άθλο, «Μεσόγειος» και Απόλλωνα Ρόδου, εκτός βεβαίως των παρουσιών από το διοργανωτή.

Μαζί με τους συνοδούς κάθε συλλόγου, τους προπονητές αλλά και την αγωνόδικο επιτροπή, η αποστολή που θα ξεκινήσει αύριο από τη Ρόδο αναμένεται να φτάσει στα 117 άτομα, με την επιστροφή στο νησί μας να είναι προγραμματισμένη από Πανορμίτη την Κυριακή στις 17.00 με το SEA DREAM.

Το πρόγραμμα έχει όπως παρακάτω:
Σάββατο 14 Οκτώβριου και ώρα 16.30
Κατηγορία: ΠΠ-ΠΚ-ΜΙΝΙ 4ΧCROSS 60m!
Κανονισμοί αγώνα: Ισχύουν οι κανονισμοί της Ε.Ο.Π. και 4ΧCROSS!
Κυριακή 15 Οκτώβριου και ώρα 10.30. Αγώνισμα: Ατομική χρονομέτρηση. Κατηγορίες: Παμπαίδες, 4 χλμ. Ανδρών -Εφήβων-Παίδων-Γυναικών - Μάστερς 12 χλμ.

Περισσότερα στοιχεία για τον αγώνα:
Διαδρομή: Εκκίνηση Μονή Πανορμίτη επαρχιακή οδός προς Σύμη τερματισμός Παναγία Στρατερή (σκουπίδια).

Πρόγραμμα: Εκκίνηση αγώνα ώρα 10:15 όλες οι κατηγορίες, ως άνω.
Κανονισμοί αγώνα: Ισχύουν οι κανονισμοί της Ε.Ο.Π. για αγώνα δρόμου αντοχής και ειδικότερα για το αγώνισμα της ατομικής χρονομέτρησης.

Ρύθμιση απροβλέπτων: Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται από την προκήρυξη και του βασικού κανονισμού της Ε.Ο.Π. αποφασίζει επί τόπου η Αγωνόδικος Επιτροπή η οποία έχει το δικαίωμα τροποποίησης του αγώνα.
Τεχνικό Συνέδριο: Σάββατο 14/10/2017 στη Μονή Πανορμίτη, ώρα 13.00. Η παρουσία των αρχηγών των οµάδων είναι υποχρεωτική! Η Γραμματεία θα λειτουργεί 1 ώρα πριν την εκκίνηση, για την παραλαβή των αριθμών για την υπογραφή των φύλλων αγώνων κ.λ.π.

Βραβεύσεις: 1ος νικητής Κύπελλο, χρυσό μετάλλιο και δίπλωμα, 2ος νικητής αργυρό μετάλλιο και δίπλωμα, 3ος νικητής χάλκινο μετάλλιο και δίπλωμα, 4ος, 5ος και 6ος δίπλωμα.

Απονομές: θα γίνουν μετά από το τέλος κάθε αγώνα στην Ιερά Μονή Πανορμίτη.

Λοιπά: Στον αγώνα της ατομ. χρονομέτρησης, δεν θα επιτραπούν οχήματα συνοδείας. Επί της διαδρομής θα επιτραπούν μόνο αυτοκίνητα και μηχανές της αγωνόδικης επιτροπής. Η σειρά εκκίνησης θα καθοριστεί σύμφωνα με τις υποδείξεις των ομάδων στην δήλωση συμμετοχής. Η τελική σειρά θα ανακοινωθεί στο τεχνικό συνέδριο, καθώς και η αγωνόδικος επιτροπή.

Ιατρική κάλυψη: Έχει οριστεί ιδιώτης γιατρός με ευθύνη του διοργανωτή και ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας σε ετοιμότητα.