Ολική ανανέωση μετά το καλοκαίρι! Μάθε τι χρειάζεσαι

Οι τοπ θεραπείες για να επανορθώσεις τις μικρές «ζημιές» που ο ήλιος και η θάλασσα προξένησαν στην επιδερμίδα σου και να διατηρήσεις τη λάμψη των διακοπών για πολύ περισσότερο.

Μπορεί το καλοκαίρι να δείχνεις πάντα πιο όμορφη και λαμπερή από κάθε άλλη εποχή , όμως τα πράγματα στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο καλά για το δέρμα σου.

Η θάλασσα, το αλάτι, η παρατεταμένη παραμονή στον ήλιο, τα ξενύχτια, η μεγαλύτερη κατανάλωση αλκοόλ, η συχνά όχι τόσο επιμελής φροντίδα του δέρματος στις διακοπές αφήνουν τα σημάδια τους στο πρόσωπό σου, που για την ώρα μπορεί να καλύπτονται από το μαύρισμα και την καλοκαιρινή σου αύρα, γρήγορα όμως θα αποκαλυφθούν. 

Η δερματολόγος- αφροδισιολόγος και Επιστημονική Διευθύντρια της πολυβραβευμένης δερματολογικής κλινικής Cosmetic Derma Medicine, Δρ. Αμαλία Τσιατούρα εξηγεί ποιες είναι οι καλύτερες θεραπείες για να αντιμετωπίσεις όσα τα προβλήματα άμεσα και να υποδεχτείς τη νέα σεζόν ανανεωμένη, λαμπερή και φρέσκια. 

Στόχος:  Kαθαρό δέρμα

Θεραπεία: Δερμοαπόξεση με διαμάντι

Μετά την επιστροφή από τις διακοπές μπορεί κανείς να παρατηρήσει διευρυμένους πόρους και μαύρα στίγματα. Απαραίτητο βήμα για την “αποτοξίνωση” και τη βελτίωση της επιδερμίδας είναι ο δερματολογικός καθαρισμός του προσώπου με στόχο την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων, την αφαίρεση των μαύρων στιγμάτων, τη μείωση των ανοιχτών πόρων, αλλά  και τον βαθύ καθαρισμό τόσο του προσώπου, όσο και  του λαιμού και του ντεκολτέ. Η δερμοαπόξεση με διαμάντι  (microdermabrasion) είναι η πρώτη και βασική κίνηση για μια αναζωογονημένη, καθαρή, λεία και απαλή επιδερμίδα. 

Διαδικασία: Κλινικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι ο δερματολογικός καθαρισμός με ατμό προκαλεί έξαρση της ροδόχρου ακμής, ενισχύει την ακμή, ενώ είναι επιβαρυντικός για τις ευρυαγγείες του προσώπου. Για τους λόγους αυτούς, η δερμοαπόξεση με διαμάντι είναι η ιδανική μέθοδος για έναν βαθύ ιατρικό καθαρισμό. Ο ιατρός εφαρμόζει την ειδική κεφαλή στην επιφάνεια του δέρματος, η οποία ασκεί αρνητική πίεση στο δέρμα.

Ο στυλεός (μακρύ κυλινδρικό εξάρτημα) με τα μικροδιαμάντια σύρεται πάνω στο δέρμα, πραγματοποιώντας μια απολύτως ελεγχόμενη και ασφαλή απολέπιση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τον καθαρισμό της επιδερμίδας, την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και τη συρρίκνωση των πόρων.  

Στη συνέχεια, αφαιρείται το σμήγμα με τη βοήθεια αποστειρωμένου ειδικού εργαλείου ενώ στο τελευταίο στάδιο της διαδικασίας, ενυδατώνεται η επιδερμίδα με ειδικές επανορθωτικές και αναπλαστικές κρέμες.
Η κάθε συνεδρία διαρκεί 30’ με 40’ λεπτά και μπορεί να επαναληφθεί σε μεσοδιάστημα 3-6 μηνών ανάλογα με τον τύπο δέρματος και τις ανάγκες του.

Στόχος: Βαθειά ενυδάτωση, ανάπλαση και λάμψη

Θεραπεία: Μεσοθεραπεία, ενέσιμη ή μη

Η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο και το θαλασσινό νερό αφυδατώνουν το δέρμα. Με την βοήθεια της μεσοθεραπείας στο πρόσωπο, στο λαιμό και στο ντεκολτέ αποκαθίσταται το πρόβλημα άμεσα, ορατά και αποτελεσματικά καθώς επιτυγχάνεται η μεταφορά ενυδατικών και αντιγηραντικών ουσιών κάτω από την επιδερμίδα.  Αποτέλεσμα είναι ένα νεανικό, βαθιά αναζωογονημένο και ενυδατωμένο δέρμα. 

Διαδικασία:  Η διαδικασία μπορεί να πραγματοποιηθεί ενέσιμα ή μη. Κατά την ενέσιμη εκδοχή,  αφού εφαρμοστεί τοπικά αναισθητική κρέμα, εγχέεται με τη βοήθεια πολύ λεπτών βελονών διάλυμα  υαλουρονικού οξέως, βιταμινών και αντιοξειδωτικών παραγόντων, ανόργανων στοιχείων, πυροσταφυλικού νατρίου, γλυκόζης κ.α. κάτω από την επιδερμίδα.  

Εναλλακτικά, η μεσοθεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί και μη ενέσιμα, χάρη στην ειδική συσκευή DermaPen που επιτρέπει τη δημιουργία μικρών καναλιών στην επιφάνεια του δέρματος, μέσα από τα οποία το διάλυμα της μεσοθεραπείας διεισδύει κάτω από την επιδερμίδα σε βάθος 1-3 χλστ.

Η διαδικασία είναι 100% ασφαλής, με άμεσα αποτελέσματα και μπορεί να εφαρμοστεί στο πρόσωπο, γύρω από τα μάτια, στον λαιμό και το ντεκολτέ με στόχο τη βαθειά ενυδάτωση, τη βελτίωση των μαύρων κύκλων και των λεπτών  γραμμών, ενώ χαρίζει λάμψη και υγιή όψη στο δέρμα.

Η κάθε συνεδρία διαρκεί 20 - 30 λεπτά και μπορεί να επαναληφθεί κάθε 15-20 μέρες ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματος και πάντα σύμφωνα με την σύσταση του.

Στόχος: Aντιμετώπιση πανάδων, φακίδων και κηλίδων

Θεραπεία:  Χημικά peelings

Οι πανάδες, οι φακίδες και οι δυσχρωμίες είναι συχνό φαινόμενο μετά την ηλιοθεραπεία. Τα χημικά peelings είναι η κατάλληλη μέθοδος για την αντιμετώπιση όλων των παραπάνω καθώς προκαλούν ελεγχόμενη βαθιά απολέπιση της επιδερμίδας προσφέροντας ανανέωση της εμφάνισης και της υφής του δέρματος.

Διαδικασία: Tο χημικό διάλυμα εφαρμόζεται σε καθαρό δέρμα και προκαλεί ένα απόλυτα ελεγχόμενο χημικό «έγκαυμα», το οποίο οδηγεί σε απολέπιση των εξωτερικών στιβάδων του δέρματος και τελικά, χάρη στους φυσικούς μηχανισμούς επούλωσης του οργανισμού, σε ανάπλαση της επιδερμίδας. Μετά από 10-15 λεπτά το χημικό peeling ξεπλένεται ή εξουδετερώνεται.

Ο δερματολόγος θα κρίνει ποιό είδος χημικού peeling (επιφανειακό, μεσαίου βάθους ή βαθύ) είναι το κατάλληλο για την κάθε περίπτωση. Οι ουσίες των χημικών διαλυμάτων που εφαρμόζονται είναι το γλυκολικό οξύ, το σαλικυλικό οξύ, το τριχλωροξικό οξύ, τα οξέα φρούτων,  το διάλυμα Jessner κ.α. Ανάλογα με τον τύπο δέρματος και το επιθυμητό αποτέλεσμα, ο γιατρός επιλέγει τον κατάλληλο τύπο peeling για σένα.

Η κάθε συνεδρία διαρκεί περίπου 15 λεπτά.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπείτε στο www.cosmeticdermamedicine.gr ή καλέστε:
Αθήνα: +30 210 6980451
Κηφισιά: +30 210 6232220
Θεσσαλονίκη: +30 2310 224240
Πάτρα: +30 2610 226562
Ρόδος: +30 22410 32700
Λεμεσός: +357 25251040