Υπό συνεχή βροχή οι νίκες Διαγόρα και Φοίβου απέναντι σε Ατρόμητο και Ολυμπιακό

ΥΠΟ ΣΥΝΕΧΗ ΒΡΟΧΗΝ Ο ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΕΝΙΚΗΣΕ ΤΟΝ ΑΤΡΟΜΗΤΟΝ 2-0 ΚΑΙ Ο ΦΟΙΒΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ 2-0

Υπό συνεχή βροχήν συνεχίσθη προχθές το πρωτάθλημα της α, β’ και αναπληρωματικής κατηγορίας.
Κατωτέρω δίδομεν περιγραφήν από τους διεξαχθέντας αγώνας.
 

ΔΙΑΓΟΡΑΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Παρά την συνεχήν βροχήν εν τούτοις πολλές εκατοντάδες φιλάθλων παρηκολούθησαν τον μετά εξαιρετικού ενδιαφέροντος αναμενόμενον ποδοσφαιρικόν αγώνα μεταξύ των Ομάδων Διαγόρα και Ατρομήτου.

Μετά από ένα συναρπαστικόν και ενδιαφέροντα αγώνα την νίκην απέσπασεν τελικώς η ομάς του Διαγόρα με τέρματα 2-0 αφού στο πρώτο ημίχρονο το αποτέλεσμα ήτο ισόπαλον 0-0.

Η ομάς του Διαγόρα ηγωνίσθη ικανοποιητικά και διετήρησεν κατά το πλείστον την εδαφικήν και τεχνικήν υπεροχήν.
Η άμυνά του σταθερή αν και δεν επιέσθη από τους αντιπάλους και η επίθεσις συνδεμένη.

Ο Πετρίδης σταθερός στις επεμβάσεις του. Ο Κωνσταντίνου εξουδετέρωσε πλήρως τον νεαρόν Παναή. Ο Δελαπόρτας ηγωνίσθη με σχετικήν άνεσιν και κατηύθυνε εξόχως την άμυνα της ομάδος του. Ικανοποιητικά απέδωσαν επίσης και ο Κωνστάντζος.
Η γραμμή των χαφ απαρτισμένη από τους Ζωίδην και Κυπραίον κατηύθυνε με εξαιρετικήν ετοιμότητα τον ρυθμόν του αγώνος.

Ο Πανάγος μετά πολύμηνον απουσία εκινήθη με ζωηρότητα και εξ’ άλλου έχει στο ενεργητικόν του ένα τέρμα που επέτυχε. Αναμφισβήτητα καλύτερος παίκτης του αγώνος ήτο ο Σβύνος. Σε κάθε κάθοδό του ανέσπειρε το πανικό στην αντίπαλο άμυνα. Ο Σφυρίου μέτριος. Ο Παπαδιός καλός αν και λίγο εγωιστής.

Τέλος ο Ασπράκης εκινείτο με βραδύτητα και απώλεσε και εν βέβαιο τέρμα.
Η ομάς του Ατρομήτου αποσκοπούσα από την αρχήν του Αγώνος εις ισοπαλίαν εφήρμοσε το σύστημα μπετόν, δηλ. 8 άμυνα και τρεις επίθεσις. Το σύστημα αυτό όπως απεδείχθη ήτο ολέθριον διά την ομάδα τους.

Ο Μαλλιάκας απεσόβησε βέβαια τέρματα αλλά ευθύνεται διά το ένα που εδέχθη.
Ο Καραγιάννης σταθερός. Επίσης και ο Καλαϊτζής. Ο Μαστροβασίλης καλύτερος αμυντικός παίκτης του Ατρομήτου. Οι μέσοι Μαλλιαράκης και Παπανικολάου παρά τας φιλοτίμους προσπαθείας των δεν ηδυνήθησαν να συγκρατήσουν τους αντιπάλους των. Ο Καλημέρης απεγοήτευσεν.

Ο Διαμαντόπουλος ηγωνίσθη μάλλον αμυντικά παρά επιθετικά. Ο Καρπαθάκης απεκαρδίωσε. Ο Λοΐζος εριστικός. Η εμφάνισις του Παναή ελπιδοφόρος. Ο διαιτητής κ. Ξανθός μέτριος. Παρέβλεψεν δε ένα πέναλτυ εις βάρος του Ατρομήτου. Επόπται οι κ.κ. Παπαδόπουλος και Πιπίνος.
Ενσταντανέ από τον προχθεσινόν αγώνα:

34’ Πέναλτυ εις βάρος του Διαγόρα εκτύπησε αστόχως ο Καλαϊτζής.
39’ Ο Σφυρίου προ κενής εστίας εσούταρε απελπιστικά άουτ.
63’ Ο Πανάγος με πετυχημένη σέντρα μεταβιβάζει στον Σφυρίου ο οποίος με κεφαλιά ανοίγει το σκορ.

67’ Ο Πανάγος διπλασιάζει τα τέρματα ύστερα από κόρνερ που εκτύπησε ο Ασπράκης.
74’ Ο Ασπράκης χάνει μοναδικήν ευκαιρία επιτεύξεως και τρίτου τέρματος.
Στο 83’ ο Παπαδιός αστοχεί προ κενής εστίας. Προ του αγώνος των α’ ομάδων διά το πρωτάθλημα αναπληρωματικών η ομάς του Διαγόρα επεβλήθη του Ατρομήτου με τέρματα 5-3. Τα τέρματα της νικητρίας επέτυχαν οι Αντωνόγλου Κυπριώτης 2 και Χατζησταμάτης 2 της δε ηττηθείσης οι Κυπραίος 2 και Μπίλλης.
Γ. ΖΑΧ.

ΦΟΙΒΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-0
Παρουσία... είκοσι φανατικών λατρών του ποδοσφαίρου διεξήχθη ο μοναδικός αγών β’ κατηγορίας εις το γήπεδον Κρεμαστής μεταξύ Φοίβου και Ολυμπιακού. Τελικώς ο Φοίβος εξήλθεν νικητής με 2-0 τα οποία εσημείωσαν εις το 11 και 42 του αγώνος οι Πελεκάνος και Καπότος αντιστοίχως. Προ του διαιτητού κ. Δοξόπουλου, αι ομάδες παρετάχθησαν ως κάτωθι:

ΦΟΙΒΟΣ: Φλεβαράς, Παπαοικονόμου, Μάτσης, Μάτσης Π., Βόλας, Σμαλιός, Λούτης, Γρηγοράκης, Πελεκάνος, Μαρίνος, Καπόττος και Φλεβάρης.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Χατζηνικήτας, Διαμαντάκης, Παμπάκης, ΝΙκολάου, Μαυρομούστακος, Γαϊτάνου, Παμπάλης, Μαρίνος, Στεφανής, Μαυρομούστακος και Κυπριώτης.

ΙΑΛΥΣΟΣ-ΑΡΗΣ 2-0
Ο Ιάλυσος μη καθόδου του Άρεως εξήλθε νικητής διά τερμάτων 2-0.