Κάθειρξη 6 ετών για κατοχή ηρωίνης

Ποινή κάθειρξης 6 ετών και χρηματικό πρόστιμο 20.000 ευρώ επιβλήθηκε χθες από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου σε 48χρονο ομογενή από την Αλβανία ο οποίος είχε συλληφθεί τον Αύγουστο του 2011 στη Ρόδο από αστυνομικούς της Δίωξης, την ώρα που έκρυβε στο παλιό φυτώριο ποσότητα 262,3 γραμ. ηρωίνης!

Ο 48χρονος πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 ετών και χρηματικό πρόστιμο 20.000 ευρώ, ποινή που μείωσε χθες στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο, το οποίο και έκανε δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης του κ. Άκη Δημητριάδη και έτσι του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.
Στην ίδια υπόθεση κατηγορούνταν και ένας 35χρονος ως το άτομο που πούλησε στον 48χρονο τα ναρκωτικά, και ο οποίος είχε κριθεί αθώος από το πρωτόδικο δικαστήριο.

Το «κουβάρι» της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται τη Τρίτη 16 Αυγούστου 2011 στις 10.20 το βράδυ, όταν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου εντόπισαν τον 48χρονο ομογενή από την Αλβανία να κρύβει σε υπαίθριο μέρος και συγκεκριμένα κάτω από δέντρο, μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία που περιείχε ηρωίνη μικτού βάρους 262,3 γραμμαρίων ηρωίνης.

Λίγες ώρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 4 παρά 20 τα ξημερώματα της επόμενης μέρας οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν τον 48χρονο ο οποίος κινούνταν με το αυτοκίνητό του σε δρόμο της πόλης μας.

Σε σωματική έρευνα που του έκαναν βρέθηκε να κατέχει ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 130 ευρώ ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στο αυτοκίνητο του εντοπίστηκαν να έχει επιμελώς κρυμμένα ένα κινητό τηλέφωνο, ένα τραπεζικό βιβλιάριο λογαριασμού στο όνομα του 48χρονου το οποίο περιείχε το ποσό των 9.123 ευρώ, ένα ενημερωτικό έγγραφο άλλης τράπεζας με προθεσμιακή κατάθεση στο όνομα του ύψους 21. 956 ευρώ και μία επιταγή (ακάλυπτη) ύψους 4.000 ευρώ με δικαιούχο τον ίδιο.

Επίσης σε έρευνα που έγινε σπίτι του βρέθηκε και το χρηματικό ποσό των 5.130 ευρώ ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών, σύμφωνα με την αστυνομία.
Τα ναρκωτικά, τα βιβλιάρια τα κινητά τηλέφωνα και το αυτοκίνητο κατασχέθηκαν από την αστυνομία.