Έπεσαν στα μαλακά για υπόθεση ναρκωτικών

Στα «μαλακά» έπεσαν χθες στο Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου 33χρονος Αλβανός και 29χρονη Ροδίτισσα που κατηγορούνταν ότι εμπλέκονται σε υπόθεση διακίνησης 340 γραμ. ηρωίνης, μικροποσότητας ακατέργαστης κάνναβης και ναρκωτικών χαπιών τα οποία βρέθηκαν στη κατοχή τους το καλοκαίρι του 2012. 

Συγκεκριμένα το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς της συνηγόρου υπεράσπισης κας. Νινέτας Κατσιμπρή έκρινε ένοχη αλλά ατιμώρητη την 29χρονη Ροδίτισσα και επέβαλλε ένα χρόνο φυλάκιση με αναστολή στον 33χρονο αλλοδαπό, αναγνωρίζοντας πως τα ναρκωτικά προορίζονταν για δική τους χρήση.

Η «αντίστροφη μέτρηση» για τους δύο κατηγορούμενους ξεκίνησε όταν στους αστυνομικούς της Δίωξης περιήλθε η πληροφορία πως ο Αλβανός με την 29χρονη κατείχαν και διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ηρωίνης. Μετά την αξιοποίηση της πληροφορίας στις 22 Ιουνίου 2012 στις 2.30 το μεσημέρι εντοπίστηκε το ζευγάρι στη πόλη της Ρόδου και σε έλεγχο που τους έγινε βρέθηκε στη κατοχή του 33χρονου Αλβανού ποσότητα ηρωίνης μικτού βάρους 23,2 γραμ. μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ.

Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι όπου διέμεναν ο αλλοδαπός και η Ροδίτισσα παρουσία εισαγγελικού λειτουργού όπου και εκεί εντοπίστηκαν: μία πλαστική συσκευασία που περιείχε ηρωίνη, μικτού βάρους 318 γραμμαρίων, μία πλαστική συσκευασία, με ακατέργαστη κάνναβη, μικτού βάρους 1,2 γραμμαρίων, 46 ναρκωτικά δισκία (17 XANAX, 23,5 VULBEGAL και 5,5 SUBUTEX), το χρηματικό ποσό των 1800 ευρώ, καθώς και διάφορα σύνεργα κοπής και συσκευασίας της ηρωίνης  όπως  μαχαίρι, κενές πλαστικές συσκευασίες κ.α.